Πάλμας – Κυπριανού στο ΡΙΚ για διακοπή συνομιλιών

Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αλλά και του ο τέως βοηθού γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέφρι Φέλτμαν, αποδεικνύουν ξεκάθαρα ποιος ευθύνεται για τη διακοπή των συνομιλιών για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά, δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Πάλμας υπογράμμισε ότι μετά τις αναφορές Τσαβούσογλου και Φέλτμαν, ανέμενε μία συγνώμη από τον Άντρο Κυπριανού προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο όπως ανέφερε, το ΑΚΕΛ έχει επιρρίψει την ευθύνη για τη διακοπή των συνομιλιών.
Χαρακτήρισε, μάλιστα, πολιτικά ενοχλητικό, το ότι Ελληνοκύπριοι ηγέτες βάλλουν επί ίσοις όροις κατά της Κυπριακής Κυβέρνησης, όπως είπε, για τη διακοπή των συνομιλιών,   
Ο κύριος Πάλμας επανέλαβε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει δηλώσει πολλές φορές ετοιμότητα - στο πλαίσιο της συμφωνίας του Βερολίνου και τις συγκλίσεις του Κραν Μοντανά, να συμμετέχει σε μια διεθνή διάσκεψη με στόχο την επανέναρξη του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού.
Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την επίλυση προβλήματος έχει η Τουρκία, δήλωσε ο Βασίλης Πάλμας.

Ά. Κυπριανού

Δεν είναι σοβαρά τα επιχειρήματα που προτάσσει η κυβέρνηση επικαλούμενη δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ότι η Άγκυρα δεν έχει αποδεχθεί την κατάργηση των εγγυήσεων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.  
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο κύριος Κυπριανού τόνισε ότι σε μία περίοδο κατά την οποία δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις, δεν ανέμενε κανείς ότι η Τουρκία θα έλεγε ότι είναι έτοιμη να αποδεχθεί κατάργηση των εγγυήσεων.  
Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι προβαίνει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα με στόχο να πείσει την κοινή γνώμη στο εσωτερικό.  
Ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι οι τοποθετήσεις της κυβέρνησης δεν πείθουν τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά και έχει καταγράψει στην έκθεσή του, όσα έγιναν στο Κραν Μοντανά.   
Επανέλαβε την ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, αφού όπως ανέφερε, το παρατεταμένο αδιέξοδο διευκολύνει την Τουρκία να προχωρεί σε νέα τετελεσμένα.  
Ο Άντρος Κυπριανού υπογράμμισε ότι για να επιτευχθεί λύση απαιτείται μία συνολική στρατηγική και όχι αποσπασματικές ενέργειες.
Την ίδια στιγμή, τόνισε κατηγορηματικά ότι το ΑΚΕΛ ουδέποτε ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να υποχωρήσει σε ζητήματα αρχών, αλλά ούτε και τον τερματισμό του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ, Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:56

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ποιος διενήργησε επίθεση εναντίον παραστρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ
05:33
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.