Νέο παραλήρημα Χουλουσί Ακαρ

Για στρατικοποίηση 16 νησιών του Αιγαίου αντίθετα με τις διεθνείς συνθήκες κατηγόρησε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χολουσί Ακάρ την Ελλάδα, καλώντας την να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συνθήκες.

Χαρακτήρισε παράδοξο η Ελλάδα να έχει έξι ναυτικά μίλια χωρικά ύδατα και δέκα ναυτικά μίλια εναέριο χώρο, λέγοντας πως πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει αυτό. Ο Για τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Ελλάδα θέλει να γίνονται όλα όπως εκείνη θέλει. “Δεν γίνονται όλα όπως εσείς θέλετε”, είπε ο Χουλούσι Ακάρ. Για το Κυπριακό ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι είναι εθνική υπόθεση της Τουρκίας και και ως εγγυήτρια δύναμη είναι αποφασισμένη να φέρει εις πέρας όλες τις ευθύνες και δικαιώματά της.
 
Σε επίσκεψή του στην τουρκική αμυντική εταιρεία Rocketsan, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “η  Ελλάδα αντίθετα με τις συνθήκες στρατικοποίησε τα 16 από τα 23 νησιά που το καθεστώς τους έχει οριστεί ως μη στρατιωτικό από τις διεθνείς συνθήκες στο Αιγαίο”.

“Αναμένουμε από την Ελλάδα να συμπεριφερθεί στη βάση του διεθνούς δικαίου, με βάση τις συμφωνίες που υπέγραψε στο πλαίσιο των σχέσεων καλής συμφωνίας”, ανέφερε.

Ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι στο θέμα  της επίλυσης των προβλημάτων του Αιγαίου στο πλαίσιο των καλών σχέσεων γειτονίας έχουν κάνει αυτό που έπρεπε και πως σε αυτό το θέμα κανείς δεν μπορεί να τους πει το αντίθετο. 

“Όπως λέμε συνεχώς στους συνομιλητές μας κατά τις επαφές μας με κανένα τρόπο δεν επιτρέπουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Αυτή δεν είναι απειλή αλλά δεν είναι ούτε και αδυναμία να πούμε ότι είμαστε υπέρ των καλών σχέσεων γειτονίας. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή ούτε στον κόσμο, ούτε στην ιστορία δεν υπάρχει χώρα με έξι ναυτικά μίλια χωρικά ύδατα και 10 ναυτικά μίλια εναέριο χώρο. “Είμαστε απέναντι σε ένα παράδοξο. Και αυτό ακόμη προσπαθούν να το παρουσιάσουν στη διεθνή κοινότητα σαν να είναι σωστό. Σε αυτό το θέμα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα και το δίκαιό μας”, ανέφερε.
 
Ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι η Τουρκία στην Κύπρο είναι ανάμεσα στις εγγυήτριες χώρες και είναι αποφασισμένη να φέρει εις πέρας τα δικαιώματα και τις ευθύνες της σε αυτό το θέμα. “Το Κυπριακό είναι εθνική μας υπόθεση. Εκεί κάναμε όλα όσα έπρεπε να κάνουμε μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε και από εδώ και πέρα να τα κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε το δίκαιο και τα δικαιώματα τόσο τα δικά μας όσο και των Κυπρίων αδελφών μας. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι κανένας σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή και της Τουρκίας.

“Ως Τουρκία δεν επιτρέψαμε μέχρι σήμερα κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουμε ούτε και από δω και πέρα. Η πιο ειλικρινής ευχή μας ειναι να επιλυθεί το θέμα με ειρηνικό τρόπο, στη βάση του δικαίου και των δικαιωμάτων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου”, ανέφερε.

Για τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι δεν είναι ενάντια στο δίκαιο και πως η Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη. “Η σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ και γείτονάς μας Ελλάδα θέλει ‘να γίνουν όλα όπως τα θέλω εγώ’. Υπάρχουν κανόνες, διαδικασίες, διεθνές δίκαιο. Δεν γίνονται όλα όπως εσείς θέλετε”, ανέφερε.
Για το υπόμνημα για αποστολή στρατού στη Λιβύη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “εκεί υπάρχει εκπαιδευτική και συμβουλευτική ομάδας μας. Διασφαλίζει την απαραίτητη στήριξη στους Λίβυους αδελφούς μας, συνεχίζουμε τις συμβουλευτικές μας υπηρεσίες”. 
 
Πηγή Άννα Ανδρέου ΚΥΠΕ
 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:14

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.