Α. Νεοφύτου: Η Κύπρος πυλώνας σταθερότητας στη Μεσόγειο

Ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου περιέγραψε την Κύπρο ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε ομιλία του χθες βράδυ στο  London  School of  Economics με θέμα «Κύπρος και η νέα γεωπολιτική της Ανατολικής Μεσογείου».

Εστιάζοντας στην ενεργειακή προοπτική της περιοχής και της κυπριακής ΑΟΖ, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε σε παράγοντα που πραγματικά αλλάζει το παιχνίδι, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την παρουσία διεθνών ενεργειακών κολοσσών.
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι ο ίδιος δεν αποκλείει την επιλογή ενός αγωγού προς την Τουρκία για πώληση φυσικού αερίου με εμπορικούς όρους μετά από μία συνολική λύση του Κυπριακού και υπό την προϋπόθεση ότι η Κύπρος θα έχει τη δική της μονάδα υγροποίησης αερίου. Σε μια εποχή, πρόσθεσε, μετά από μια λύση η σχέση της Κύπρου με την Τουρκία θα αλλάξει, ανοίγοντας ευκαιρίες περαιτέρω συνεργασίας.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε επίσης ότι η επιθετικότητα που επιδεικνύει η Τουρκία την καθιστά αποσταθεροποιητική απειλή, τονίζοντας ότι οι γεωτρήσεις της εντός της κυπριακής ΑΟΖ συνιστούν παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Ελληνικό Παρατηρητήριο του  London  School  of  Economics και η Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ
Πηγή: Θανάσης Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:06

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.