Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %02 %434 %2019 %11:%Δεκ

Νέο τελεσίγραφο της Αθήνας προς τη Λιβύη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νέο τελεσίγραφο έθεσε η Αθήνα στον πρέσβη της Λιβύης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα μνημόνια που υπέγραψε η κυβέρνηση της Τρίπολης με την Τουρκία, τα οποία αφορούν τις θαλάσσιες ζώνες και την στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας τόνισε ότι εάν ο Πρέσβης της Λιβύης δεν παρουσιάσει τις συμφωνίες μέχρι την Παρασκευή, θα κηρυχθεί ανεπιθύμητος και θα απελαθεί.
Αναφερόμενος ειδικότερα στο μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας - Λιβύης, ο κύριος Δένδιας επισήμανε πως πιθανότατα παραβιάζει το εμπάργκο στη μεταφορά όπλων στη Λιβύη, που έχει επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Παράλληλα, ο κύριος Δένδιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα σχετικά μνημόνια δεν πρόκειται να εγκριθούν από το Κοινοβούλιο της Λιβύης.
Ο κύριος Δένδιας χαρακτήρισε αβάσιμους και ανεδαφικούς τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει την παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Στο πλαίσιο των αντιδράσεών της, η Αθήνα αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής