facebook-icon twitter-icon rss-icon haberler

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
    • EU4U
      • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ
    • CHAMPIONS LEAGUE
    • EUROPA LEAGUE
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ RIKNEWS
  • ΤΟ ΡΙΚ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
  • ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

%PM, %16 %610 %2019 %15:%Νοε

Τούρκος Αντιπρόεδρος:Θα συνεχίσουμε τις γεωτρητικές δραστηριότητες

  • Εκτύπωση
  • E-mail
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 ψήφοι)
Τούρκος Αντιπρόεδρος:Θα συνεχίσουμε τις γεωτρητικές δραστηριότητες

Η τουρκική πλευρά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις ερευνητικές δραστηριότητες και σεισμικές έρευνες, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, υποστηρίζοντας πως η ε/κ πλευρά απέρριψε κάθε ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού.

Ο κ. Οκτάι, ο οποίος βρέθηκε στα κατεχόμενα για να παραστεί στα χθεσινά πανηγύρια για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους είχε συναντήσεις με τον "πρόεδρο" της βουλής των κατεχομένων, Τεμπερουκέν Ολουτζάι και τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά τις συναντήσεις του, ο κ. Οκτάι υποστήριξε πως η Toυρκία και οι Τ/κ άδραξαν όλες τις ευκαιρίες επίλυσης του Κυπριακού αλλά η ελληνοκυπριακή στάση απέτρεψε κάθε ευκαιρία, επειδή "είναι κακομαθημένη λόγω της ιδιότητας του κράτους – μέλους της ΕΕ".

Σημείωσε ότι η Τουρκία θα στηρίζει πάντοτε το κατοχικό καθεστώς, προσθέτοντας πως η τουρκική πλευρά θα επιζητεί τον δίκαιο διαμοιρασμό των φυσικών πόρων μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την πρόταση της τ/κ πλευράς για σύσταση κοινής επιτροπής, η οποία, όπως είπε, απερρίφθη από τους Ε/κ και πρόσθεσε πως η τουρκική πλευρά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις γεωτρητικές και σεισμικές δραστηριότητες.

Και το Γιαβούζ και το Φατίχ θα συνεχίσουν το ερευνητικό τους έργο, ανέφερε.

«Η διεθνής κοινότητα θα δει ότι δεν θα μας επηρεάσουν διεθνείς απειλητικές αποφάσεις και η Τουρκία δεν θα αφήσει κανέναν να παραβιάσει τα συμφέροντα των Τ/κ», επεσήμανε.

Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε πως παραμένουν ανοικτοί στην ιδέα του χώρου κοινής συμβίωσης στο πλαίσιο του διαμοιρασμού των πόρων και στη βάση της πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων, προσθέτοντας ότι δεν καλωσορίζουν διαπραγματεύσεις ανοικτού τέλους.

Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Ουλουτζάι είπε πως ο "τ/κ λαός", κατά την έκφρασή του, μαζί με την Τουρκία, θα αγωνίζεται για να λάβει τη θέση του στη διεθνή κοινότητα.

Εκφράζοντας την ευχή το φυσικό αέριο να αποτελέσει εργαλείο συμφιλίωσης αντί σύγκρουσης, ο κ. Ολουτζάι κάλεσε την ε/κ πλευρά να δώσει θετική απάντηση στην πρόταση των Τ/κ.

Για την Τριμερή του Βερολίνου ευχήθηκε να υπάρξει συμφωνία επί των όρων αναφοράς και να υπάρξει ένας οδικός χάρτης για το θέμα του φυσικού αερίου.

Τέλος, στις δικές του αναφορές, ο Ερσίν Τατάρ είπε πως ενώ υπάρχει ειρήνη στο νησί, απουσιάζει μια συνολική συμφωνία. Ανέδειξε τη σημασία της ενίσχυσης του ψευδοκράτους, προσθέτοντας πως θα έπρεπε να συζητηθεί το θέμα της ισότητας στην κυριαρχία αντί της πολιτικής ισότητας.

Σημείωσε τέλος ότι οι τουρκικές εγγυήσεις είναι αναπόφευκτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tweet
Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ
επιστροφή στην κορυφή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Αβ. Νεοφύτου: Ενισχυμένα πολιτικά επιχειρήματα από προσφυγή στη Χάγη
    Αβ. Νεοφύτου: Ενισχυμένα πολιτικά επιχειρήματα από προσφυγή στη Χάγη


    Η Κυπριακή Δημοκρατία και τα πολιτικά επιχειρήματα που προβάλλει σε σχέση με την ΑΟΖ, ενισχύονται με την προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.  

    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %497 %2019 %12:%Δεκ σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ο ΠτΔ χαιρετίζει την ψήφιση για τις προεδρικές θητείες
    Ο ΠτΔ χαιρετίζει την ψήφιση για τις προεδρικές θητείες

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, χαιρετίζει τη ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για ανώτατο όριο τις δύο προεδρικές θητείες.

    «Μία προεκλογική μου πρόταση, μέρος του εκσυγχρονιστικού μας προγράμματος. Προσβλέπω σε συνεργασία με τη Βουλή για προώθηση των μεταρρυθμίσεων που βρίσκονται ή θα κατατεθούν ενώπιόν της», σημειώνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

    Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΓΜΙ/ΑΓΚ)

    Συντάχθηκε στις %PM, %06 %782 %2019 %19:%Δεκ σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Δικαίωμα εκλογής Βουλευτή το 21ο έτος
    Δικαίωμα εκλογής Βουλευτή το 21ο έτος

    Η Ολομέλεια της Βουλής με οριακές ψήφους, 38 υπέρ, 12 κατά και μία αποχή τροποποίησε το Σύνταγμα περιορίζοντας τις θητείες του Πρόεδρου και Αντιπροέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δύο θητείες. Επίσης η Βουλή τροποποίησε το Σύνταγμα, ομόφωνα, μειώνοντας το κατώτατο όριο ηλικίας για υποβολή υποψηφιότητας για το αξίωμα του Βουλευτή από τα 25 έτη της ηλικίας στο 21ο έτος ηλικίας.

    Συντάχθηκε στις %PM, %06 %573 %2019 %14:%Δεκ σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΥΠΕΞ: Ουσιαστική κίνηση η προσφυγή στη Χάγη
    ΥΠΕΞ: Ουσιαστική κίνηση η προσφυγή στη Χάγη

    Η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για επίλυση των διαφορών με την Τουρκία δεν είναι επικοινωνιακό ζήτημα αλλά μία ουσιαστική κίνηση, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

    Συντάχθηκε στις %AM, %06 %328 %2019 %08:%Δεκ σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Αναστασιάδης - Μητσοτάκης τηλεφωνική επικοινωνία
    Αναστασιάδης - Μητσοτάκης τηλεφωνική επικοινωνία
    ​
    Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη είχε απόψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
    Σε γραπτή δηλωση ο αναπληρωτης κυβερνητικός εκπρόσωπος Παναγιωτης Σεντώνας, αναφέρει ότι ο  Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόσφατη συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και για τις επαφές του με ηγέτες χωρών μελών του ΝΑΤΟ.
    Για τη συναντηση Μητσοτάκη - Ερντογαν ενημέρωσε χθες βραδυ τηλεφωνικώς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη ο  Ελληνας ομόλογος του Νίκος Δενδιας.
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή στον Νίκο Δένδια, να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, για ενημέρωση των ελληνικών πολιτικών κομμάτων.
     
     
    Πηγη:Κατερίνα Μηλιώτη
    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %831 %2019 %20:%Δεκ σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Αντιδράσεις κομμάτων για προσφυγή ΚΔ στη Χάγη
    Αντιδράσεις κομμάτων για προσφυγή ΚΔ στη Χάγη

    Ποικιλες ηταν οι αντιδρασεις κομμάτων στην ανακοίνωση για προσφυγή στη Χαγη.

    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %721 %2019 %18:%Δεκ σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Σε γνώση της Αθήνας το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης
    Σε γνώση της Αθήνας το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης

    Το κείμενο του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης σχετικά οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, περιήλθε σε γνώση της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές από την Αθήνα.

    Συντάχθηκε στις %PM, %05 %478 %2019 %12:%Δεκ σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Το 550 γνώμονας της Κομισιόν για Αμμόχωστο
    Το 550 γνώμονας της Κομισιόν για Αμμόχωστο

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθήσει να έχει ως γνώμονά της, την απόφαση 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας για το θέμα της Αμμοχώστου καθώς και άλλες σχετικές αποφάσεις του σώματος δήλωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι.

    Συντάχθηκε στις %AM, %05 %456 %2019 %11:%Δεκ σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠτΔ: βάσει «τουρκικού δικαίου» ενεργεί η Τουρκία
    ΠτΔ: βάσει «τουρκικού δικαίου» ενεργεί η Τουρκία

    Την αποφασιστικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνεχίσει απρόσκοπτα τους ενεργειακούς της σχεδιασμούς και την αξιοποίηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί, εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

    Συντάχθηκε στις %AM, %05 %443 %2019 %11:%Δεκ σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ανακηρύχθηκαν οι τρεις νέοι βουλευτές του ΔΗΣΥ
    Ανακηρύχθηκαν οι τρεις νέοι βουλευτές του ΔΗΣΥ

    Πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Επάρχου Λευκωσίας η τελετή ανακήρυξης των τριών νέων βουλευτών του ΔΗΣΥ Σάβιας Ορφανίδου, Ξένιας Κωνσταντίνου και Μιχάλη Σοφοκλέους.

    Συντάχθηκε στις %AM, %05 %417 %2019 %11:%Δεκ σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

choose your future

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Επικρίσεις ΔΗΚΟ κατά του Δημάρχου Δερύνειας
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %748 %2019 %18:%Δεκ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΗΠΑ και Ιράν αντάλλαξαν κρατούμενους
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %732 %2019 %18:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για την εκστρατεία «Δώσε Φως σε Μια Ζωή»
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %675 %2019 %17:%Δεκ σε ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
  • Μαδρίτη: Μεγάλη πορεία για την κλιματική αλλαγή
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %668 %2019 %17:%Δεκ σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Ν. Αφρική: Τέσσερις εργαζόμενοι σε χρυσωρυχείο αγνοούνται ύστερα από σεισμό
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %664 %2019 %16:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Ποντίστηκε το σκάφος «Ελπίδα» για τη δημιουργία τεχνητού υφάλου
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %660 %2019 %16:%Δεκ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Αυστραλία: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %631 %2019 %16:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών: Σχέδιο δράσης για βιώσιμη χρηματοδότηση από τράπεζες
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %623 %2019 %15:%Δεκ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ν. Δένδιας: "Δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας"
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %600 %2019 %15:%Δεκ σε ΕΛΛΑΔΑ
  • Νέα διαμαρτυρία για εργοστάσιο παραγωγής ασφάλτου
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %596 %2019 %15:%Δεκ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Στα Ηνωμένα Έθνη η συμφωνία με Λιβύη λέει ο Ερντογάν
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %588 %2019 %15:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Σλοβακία: Επτά νεκροί από έκρηξη υγραερίου σε πολυκατοικία
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %585 %2019 %15:%Δεκ σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Σαμόα: Το 90% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί κατά της ιλαράς
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %539 %2019 %13:%Δεκ σε ΥΓΕΙΑ
  • Zητούν επίλυση του κυκλοφοριακού οι κάτοικοι Αγίας Φύλας
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %536 %2019 %13:%Δεκ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ζιμπάμπουε: Η παρατεταμένη ξηρασία επηρεάζει τους καταρράκτες της Βικτώριας
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %531 %2019 %13:%Δεκ σε ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • Διάσωση 156 μεταναστών και προσφύγων
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %525 %2019 %13:%Δεκ σε ΕΛΛΑΔΑ
  • Τσαβούσογλου: «H Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί λύση»
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %516 %2019 %13:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Παρέμβαση ΑΚΕΛ για λάθος συλλήψεις
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %510 %2019 %13:%Δεκ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Αβ. Νεοφύτου: Ενισχυμένα πολιτικά επιχειρήματα από προσφυγή στη Χάγη
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %497 %2019 %12:%Δεκ σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πενήντα προσαγωγές από τις πορείες για την δολοφονία Γρηγορόπουλου
    Συντάχθηκε στις %PM, %07 %492 %2019 %12:%Δεκ σε ΕΛΛΑΔΑ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ReThink ReCycle

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΙΚNEWS
Τηλέφωνα: 22862010, 22862012
Φαξ: 22312720
E-mail: [email protected]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ

« December 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
logo-bottom

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας του ΡΙΚ διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή χωρίς επεξεργασία και χωρίς γραπτή άδεια του ΡΙΚ.

Copyright © 2014
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • ΑΡΧΕΙΟ ΡΙΚ
  • ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
  • MEDITERRANEAN MEMORY
  • ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ
  • ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
ΡΙΚ INTRANET

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+357 22862000
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
Τ.Θ. 24824
1397 Λευκωσία, Κύπρος
[email protected]

Εισηγήσεις-Παράπονα-Σχόλια

  facebook-icon twitter-icon rss-icon