Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %09 %367 %2019 %09:%Νοε

Πολιτογραφήσεις – Γ.Ε.: υπάρχει ενδεχόμενο προσφυγών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεν αποκλείει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, το ενδεχόμενο προσφυγών από τους επηρεαζόμενους, μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ανάκληση της πολιτογράφησης 26 ξένων επενδυτών.

Σε δηλώσεις στην εφημερίδα "Χαραυγή", ο κύριος Κληρίδης επισημαίνει ότι υφίσταται η πιθανότητα να προσβληθεί η απόφαση του Υπουργικού. Εξηγεί ότι αν κάποιο εκ των 26 ατόμων, περιλαμβανομένων του Μαλαισιανού Τζο Λόου και κυβερνητικών αξιωματούχων καθώς και μελών των οικογενειών τους από την Καμπότζη, θεωρήσει ότι παραβιάζεται οποιοδήποτε δικαίωμά του, μπορεί να προσφύγει στα εθνικά δικαστήρια.
Εάν δεν ικανοποιηθεί, ενδέχεται να προχωρήσει στη λήψη δικαστικών μέτρων, ακόμα και σε διεθνές επίπεδο.
Ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρει επίσης ότι τελεί εν αναμονή των όρων εντολής της Ερευνητικής Επιτροπής την οποία έχει ορίσει το Υπουργικό Συμβούλιο για εξέταση των ελέγχων που είχαν γίνει επί των αιτήσεων για παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας, στο πλαίσιο του Επενδυτικού Προγράμματος. Είπε ότι εφόσον λάβει τους όρους εντολής, θα τους μελετήσει.
Για τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, την περασμένη Τετάρτη, όταν αποφασίστηκε η επανεξέταση των 26 περιπτώσεων, ο Κώστας Κληρίδης είπε ότι κλήθηκε τηλεφωνικώς και ζητήθηκε η γνώμη του.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου
Πηγή: «Η Χαραυγή»