Κυπριακό - μεταρρυθμίσεις στη συνάντηση ΠτΔ - Περδίκη

Τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών του με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος των Οικολόγων είπε ότι για το Κυπριακό, συζητήθηκαν οι δυσκολίες που υπάρχουν για τη συνάντηση των δύο ηγετών με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και τις πιο μεγάλες δυσκολίες για τη πραγματοποίηση της άτυπης πενταμερούς.
«Αυτό που ανέφερα στον Πρόεδρο σε σχέση με το Κυπριακό είναι να εξασφαλίσει πως δεν θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις καθώς πραγματοποιούνται γεωτρήσεις από πλευράς Τουρκίας και παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, και πως θα πρέπει επίσης να τερματιστούν οι σχεδιασμοί του ψευδοκράτους στην Αμμόχωστο. Ήταν μια συμφωνία μας σε αυτό το σημείο, αντιλαμβάνομαι ότι πολύ σύντομα θα συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο, πολύ πιο σύντομα από τις 25 Νοεμβρίου, για να ενημερώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και για το έγγραφο που κατέθεσε στον κύριο Γκουτέρες», ανέφερε ο Γιώργος Περδίκης.
Όπως είπε, ο πρόεδρος Αναστασιάδης παρουσίασε στη συνάντηση έναν κατάλογο από νομοσχέδια που θέλει τη στήριξη στη Βουλή από το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών.
Για το φλέγον θέμα των πολιτογραφήσεων, ο κύριος Περδίκης είπε πως συζητήθηκε εκτενώς, προσθέτοντας πως «είπα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι θα πρέπει να προχωρήσει με ακύρωση των πολιτογραφήσεων που είναι ξεκάθαρο ότι δόθηκαν με μια διαδικασία που έπασχε από την αρχή και να μην περιμένει τη ολοκλήρωση του ελέγχου από τους ανεξάρτητους οίκους».
Ο κύριος Περδίκης επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατάλογο από εισηγήσεις του Κινήματος με πραγματικές αλλαγές.
«Αυτά στα οποία αναμένει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στήριξη στη Βουλή, είναι θετικές μεταρρυθμίσεις που με την εφαρμογή τους εξωραΐζουν ολόκληρο το σύστημα. Εμείς αυτό που ζητούμε είναι πραγματική αλλαγή που να ταυτίζεται με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και που θα φέρουν την Κύπρο στην πρωτοπορία των προσπαθειών για την κλιματική αλλαγή και για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών», κατέληξε ο κύριος Περδίκης.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:36

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.