ΥΠΕΞ: Εφικτό να υπάρξουν αποτελέσματα στην τριμερή

Εφικτό να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα κατά την τριμερή συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου στο Βερολίνο που θα ανοίξουν τον δρόμο για τα επόμενα βήματα, ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι στόχος είναι να υπάρξει συναντιλήψη ή συμφωνία επί των όρων αναφοράς.
Αυτό, είπε ο κύριος Χριστοδουλίδης, είναι εφικτό να επιτευχθεί στη βάση των αποτελεσμάτων της άτυπης συνάντησης της 9ης Αυγούστου  μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί
Ανέφερε ότι αναμένεται η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Τζέιν Χολ Λουτ να βρίσκεται στην Κύπρο πριν από την τριμερή, για την προετοιμασία της συνάντησης.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης μιλούσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών κατά την παρουσίαση του προτεινόμενου προϋπολογισμού του Υπουργείου Εξωτερικών για το 2020.

Αίτηση Κ.Δ. για τη ζώνη Σένγκεν

Εξάλλου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε αίτημα για να γίνει μέλος της ζώνης Σένγκεν και ξεκινά άμεσα η αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ανέφερε πως το αίτημα υποβλήθηκε τον Σεπτέμβριο και υπάρχουν πέντε στάδια, που αφορούν την αξιολόγηση της παρούσας κατάστασης πραγμάτων στην Κύπρο και την πράσινη γραμμή.
Σημείωσε ότι όπως είναι η κατάσταση, ενδεχομένως να μην γίνει εφικτό η Κύπρος να καταστεί μέλος της ζώνης Σένγκεν.
Ωστόσο, είπε, ότι αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της αξιολόγησης, το οποίο θα δώσει στην Κύπρο πρόσβαση στη βάση δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πληροφορίες για ανεπιθύμητα άτομα που αιτούνται βίζας.
Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση παραχώρησης διαβατηρίων σε Καμποτζιανούς, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι όποια κακώς έχοντα προκύπτουν για το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να διορθωθούν.

Σύνταξη: Μάριος Καραολής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:36

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.