Ακκιντζί: Πριν εκπνεύσει το έτος ο ΓΓ του ΟΗΕ επιθυμεί τριμερή

Πριν εκπνεύσει το τρέχον έτος, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, επιθυμεί να έχει πραγματοποιηθεί τόσο η τριμερής διάσκεψη όσο και η άτυπη πενταμερής, δηλώνει ο Μουσταφά Ακκιντζί.

Σε συνέντευξη στην Καθημερινή, αναφέρει πως όλοι γνωρίζουν ότι η Τουρκία επιθυμεί πενταμερή πριν από τη Συμφωνία στους όρους αναφοράς προσθέτοντας ότι συνδέει αυτή την επιμονή της με τη στάση Αναστασιάδη.Πριν ξεκινήσουμε με την καταγραφή των όρων αναφοράς, δηλώνει, πρέπει η Ελληνοκυπριακή πλευρά να ξεκαθαρίσει εκείνο το οποίο επιθυμεί.
Προβάλλει τον ισχυρισμό ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Κράν Μοντανά είχε κάνει λόγο για δύο κράτη, στη Νέα Υόρκη το 2018 σε συνομοσπονδία, ενώ στην Κύπρο, έκαμε αναφορά στη χαλαρή ομοσπονδία, στη συνομοσπονδία και στην εκ περιτροπής πρωθυπουργία.
Σε ερώτηση για τις τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο Μουσταφά Ακκιντζί δηλώνει ότι υπάρχουν τρείς οδοί.
Πρώτη, είπε, είναι το μορατόριουμ. Να λυθεί δηλαδή, το Κυπριακό και μετά να γίνουν έρευνες για φυσικό αέριο, δεύτερη, αφού δεν υπάρξει κατάληξη σε μορατόριουμ, να συνεργαστούν και με διάλογο να βρούν διέξοδο και τρίτη, αν και αυτό δεν είναι εφικτό, να προχωρήσουν σε ξεχωριστές εργασίες.
Ο Μουσταφά Ακκιντζί προσθέτει πως εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία, η Τουρκία θα διεξάγει έρευνες σε περιοχές που διεκδικεί, στη δικής της, κατά την έκφρασή του, υφαλοκρηπίδα και σε περιοχές όπου έχει λάβει εξουσιοδότηση, όπως είπε, από τους Τουρκοκυπρίους.
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή κατέληξε και δεν πρόκειται, η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι να παραμείνουν με δεμένα χέρια, σε θέση θεατή, μπροστά στις εργασίες που διεξάγουν ξένες εταιρείες για λογαριασμό των Ελληνοκυπρίων.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Πηγή: Καθημερινή

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:59

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.