Ο ΠτΔ σήμερα στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό και τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ άλλων θεμάτων.


Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται ότι θα απαντήσει στις τοποθετήσεις του Ταγίπ Ερντογάν για το Κυπριακό και στις κατηγορίες τις οποίες διατύπωσε εναντίον της ελληνοκυπριακής πλευράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες της απεσταλμένης του ΡΙΚ στη Νέα Υόρκη, Στέλλας Μιχαήλ, κατά την προσφώνησή του, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να προβεί και σε μια θετικότατη τοποθέτηση σε σχέση με τις συνομιλίες.
Ο Τούρκος Πρόεδρος, προσφωνώντας την Τρίτη τη Γενική Συνέλευση, είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό με μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα και κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για αδιαλλαξία στο Κυπριακό αναφέροντας ότι αρνείται να μοιραστεί την πολιτική εξουσία και την ευημερία με τους Τουρκοκυπρίους.


Ο πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχίζοντας τις επαφές του με εκπροσώπους των χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα έχει σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρώφ.
Στην ατζέντα της συνάντησης, το Κυπριακό και οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αναμένεται, επίσης, να συναντηθεί εκ νέου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για εκ νέου συντονισμό των ενεργειών τους για το Κυπριακό.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει επίσης συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.
Συναντήσεις με ιδιαίτερη σημασία για την Κύπρο πραγματοποιεί ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, αύριο με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τη Δευτέρα με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Το ΡΙΚ θα μεταδώσει απευθείας την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών μεταξύ 4 με 5 το απόγευμα με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.
Η κανονική ροή του προγράμματος του ΡΙΚ ΕΝΑ θα διακοπεί τη στιγμή που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προσέλθει στο βήμα και το σύνολο της τοποθέτησής του θα μεταδοθεί ζωντανά.


​Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:09

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Στα επίπεδα λιμού η Γάζα τις επόμενες έξι εβδομάδες
15:08
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Η Άγκυρα αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Συστάσεις προστασίας εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας εξαιτίας της σκόνης
12:15
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.