Κ. Τασούλας: συμπόρευση και ταύτιση Ελλάδας – Κύπρου

Τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς την Κύπρο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ανακοίνωσε επίσης ότι ο έβδομος και ο όγδοος τόμος του Φακέλου της Κύπρου, θα παραδοθούν το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου.
Μιλώντας στη διάρκεια της συνάντησής του το πρωί με τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, ο κύριος Τασούλας ανέφερε πως όσο πυκνές και αν είναι οι εξελίξεις και όσο πυκνές και εάν είναι οι προκλήσεις σε σχέση με το Κυπριακό, τόσο πυκνότερη γίνεται η συμπόρευση και η ταύτιση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.
Δήλωσε επίσης πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια που καταβάλλεται στο πλαίσιο των κοινοβουλίων με τα κοινοβούλια  του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, με στόχο την αναβάθμιση των σχέσεων με γειτονικές χώρες, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εξωτερικής πολιτικής των Αθηνών και της Λευκωσίας.
Ο κύριος Συλλούρης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία των δύο κοινοβουλίων όχι μόνο θα συνεχισθεί αλλά θα αναβαθμιστεί και θα πολλαπλασιαστούν οι τομείς με τους οποίους θα ασχοληθούν.
Πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στην Κύπρο είναι επίσκεψη συμπαράστασης, συνεργασίας, συνέχισης του έργου που τα δυο κοινοβούλια έχουν αποφασίσει από πολύ καιρό, αλλά και προσθήκης νέων στόχων συνεργασίας.

Στις έντεκα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ στις δώδεκα έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Το πρωί συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Το απόγευμα θα έχει επαφές με πολιτικούς αρχηγούς.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο κύριος Τασούλας, θα επισκεφθεί αύριο τον Τύμβο Μακεδονίτισσας και τα Φυλακισμένα Μνήματα όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:27

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.