Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %10 %161 %2019 %05:%Σεπ

Στην Αθήνα σήμερα ο ΠτΔ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υπό το βάρος των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και τις ενέργειες του ψευδοκράτους για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεταβαίνει το πρωί στην Αθήνα, για συντονισμό με την ελληνική Κυβέρνηση, ενόψει της  επικείμενης συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντώνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη.


Το μεσημέρι, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, είπε ότι πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τον κύριο Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις διαβουλεύσεις με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, και θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Βεβαίως, πρόσθεσε, τις συνομιλίες θα απασχολήσουν και οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και γενικότερα στην περιοχή.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στην ελληνική πρωτεύουσα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύνταξη:Μαρία Λουκαϊδου