Βάσιμες ελπίδες για συνομολόγηση όρων αναφοράς

Φαίνεται πως υπάρχουν πλέον βάσιμες ελπίδες και έδαφος για συνομολόγηση των όρων αναφοράς δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, μετά τη σημερινή δεύτερη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ.

Ωστόσο, επισήμανε ότι θα πρέπει να περιμένουμε τα επόμενα βήματα, καθότι η κυρία Λουτ αναμένεται να έχει στη συνέχεια διαβουλεύσεις και με τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη , γι' αυτό, πρόσθεσε δεν μπορεί να παραγνωρίζονται δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν αν τυχόν η Τουρκία συνεχίζει τις παράνομες επεμβάσεις και τα όσα εξυφαίνονται στο ζήτημα της Αμμοχώστου.
Ο κύριος Προδρόμου σημείωσε πως θέλουμε να ελπίζουμε, ότι όλοι θα συνταχθούν με την κατεύθυνση που δίνεται μέσα από τη συνεννόηση που υπήρξε ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί και κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν, ώστε να δημιουργηθούν οι προοπτικές για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τα όσα έχουν διαμειφθεί αυτές τις δύο μέρες, χθες και σήμερα, είναι πλέον ορατή και η κοινή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Ξεκαθάρισε ωστόσο για ακόμα μιά φορά, πως δεν θα παρακαθίσει σε διαπραγματεύσεις αν δεν αρθούν οι τουρκικές προκλήσεις και εάν δεν υπάρξει το κατάλληλο κλίμα για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.
Στις πέντε το απόγευμα η κυρία Λουτ θα συναντηθεί εκ νέου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακκιντζί και αύριο θα αναχωρήσει από την Κύπρο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει αύριο για τις εξελίξεις το Εθνικό Συμβούλιο.

Σύνταξη: Μελίνα Βασιλειάδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:36

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.