Εκπρόσωπος: Ενωθείτε με τον ΠτΔ για εξεύρεση λύσης

Σαφές μήνυμα στο εσωτερικό έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλώντας όλους να ενωθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος - είπε ο Πρόδρομος Προδρόμου - με υπομονή, επιμονή και μεθοδικότητα, αγωνίζεται για μια πραγματική συμφωνία λύσης του Κυπριακού, που να μπορεί να εγκριθεί από τους πολίτες.

Σε επιμνημόσυνο λόγο στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα της Κοινότητας Δυμών, Ιωάννη Τσαγγάρη, ο κύριος Προδρόμου είπε ότι κάποτε κάποιοι δεν διστάζουν να καταφέρονται εναντίον της ελληνοκυπριακής πλευράς, παρασυρόμενοι είτε από αντιπολιτευτική εμμονή είτε από ανεξέλεγκτη και αφελή εμμονή για οποιανδήποτε συμφωνία.
Υπέδειξε ότι οι προσπάθειες τόσων χρόνων προσέκρουσαν στην αρνητική και αδιάλλακτη στάση της Τουρκικής πλευράς, η οποία παραγνωρίζει το διεθνές δίκαιο και τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας για τις απαράδεκτες ενέργειές της. Πρόσθεσε ότι σε κάθε νέα φάση διαπραγματεύσεων, η Άγκυρα προβάλλει νέες απαράδεκτες αξιώσεις, όπως τώρα που διαστρέφει τη γενική αρχή της πολιτικής ισότητας, αξιώνοντας τον έλεγχο του ομοσπονδιακού πολιτεύματος, μέσω της απαίτησης για μια τουρκοκυπριακή θετική ψήφο για κάθε απόφαση. Είπε ότι η Άγκυρα με τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της στα χωρικά ύδατα και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποσκάπτει τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για επανέναρξη του διαλόγου.
Επανέλαβε την ετοιμότητα και τη βούληση του προέδρου Αναστασιάδη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ότι μετά τα θετικά σημεία που προέκυψαν από την πρόσφατη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο Πρόεδρος αναμένει ότι η τουρκική πλευρά θα προσέλθει σε σοβαρό και ουσιαστικό διάλογο. Υπογράμμισε ότι οδηγός πρέπει να είναι οι έξι παράμετροι που πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στο Κραν Μοντανά, και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι προσπαθεί να εξαφανίσει το Πλαίσιο Γκουτέρες.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:50

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.