Δηλώσεις ΠτΔ μετά το τέλος της συνάντησης

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το τέλος της συνάντησης, είπε ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το θέμα των υδρογονανθράκων. Ανέφερε ότι ήγειρε το θέμα των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και της αμφισβήτησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να δημιουργήσουν θετικό κλίμα, αλλά αντιθέτως επιτείνουν τις ανησυχίες.


Τόνισε, είπε, στον Μουσταφά Ακκιντζί ότι προκειμένου να δημιουργήσουν κατάλληλο κλίμα έναρξης των διαπραγματεύσεων απαιτείται ο τερματισμός των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας, ώστε να συμβάλει θετικά στη δημιουργία θετικού κλίματος και να βοηθήσει να ξεπερασθούν προβλήματα που άπτονται των δικών της ευθυνών, όπως οι εγγυήσεις και τα στρατεύματα, καθώς και σημαντικά άλλα θέματα που άπτονται της ουσίας του Κυπριακού.


Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε, επίσης, ότι ήγειρε το θέμα της Αμμοχώστου, τονίζοντας ότι οι πρωτοβουλίες Οζερσάι και Τατάρ για την περίκλειστη πόλη προκαλούν προβλήματα και αντίκεινται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
Συμπερασματικά, είπε, ο πρόεδρος Αναστασιάδης υπάρχει θετικό κλίμα και κοινή βάση για συνομιλίες, όμως υπάρχει και διαφωνία επί σοβαρών θεμάτων, τα οποία όμως πρόσθεσε, χωρίς διάλογο δεν μπορούν να γεφυρωθούν.


Οπως ανέφερε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, η κάθε πλευρά επανέλαβε αυτά που θεωρεί ουσιώδη και αυτό που εναπόκειται είναι η καλή πίστη και ο σεβασμός στο ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και στη δημιουργία ενός κράτους το οποίο, σε ομοσπονδιακή δομή, θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις τις οποίες ανάλογα πολιτεύματα σέβονται και υλοποιούν.

Σύνταξη: Μαρίο Λουκαϊδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:58

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.