Για τις τελευταίες εξελίξεις ενημέρωσε το Σ.Α. η Ε. Σπέχαρ

Την ελπίδα ότι η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, εξέφρασε η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Τζεϊν Χολ Λουτ θα επιστρέψει στο εγγύς μέλλον στην Κύπρο.
Σε δηλώσεις μετά την ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, η κυρία Σπέχαρ είπε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να προσδιορίσει, τί ακριβώς θα συμβεί μετά τις επιστολές του προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί προς το Γενικό Γραμματέα.
Η κυρία Σπέχαρ δήλωσε ότι ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις πρόσφατες εξελίξεις και τις δραστηριότητες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και του Γραφείου Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα, αλλά και για τα θετικά νέα της εφαρμογής ορισμένων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών επισήμανε πως το Συμβούλιο Ασφαλείας συμμερίζεται την συνολική ανησυχία όσον αφορά τη μη διεξαγωγή συνομιλιών για διευθέτηση του κυπριακού.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν ανησυχία για τις εντάσεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των εντάσεων πέραν των ακτών της Κύπρου.
Τόνισε ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων δεν είναι εύκολη υπόθεση και υπενθύμισε ότι ο Γενικός Γραμματέας θέλει και τις δύο πλευρές να συμμετάσχουν στις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις εποικοδομητικά, δημιουργικά και με την αναγκαία αίσθηση του επείγοντος.
Η κυρία Σπέχαρ σημείωσε επίσης ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας ενδιαφέρεται και έχει εμπλοκή στο κυπριακό πρόβλημα.

Στο μεταξύ, χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακκιντζί, θα έχει στη Λευκωσία, την ερχόμενη εβδομάδα, ο βοηθός γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, αρμόδιος για ειρηνευτικές υποθέσεις, Ζιαν-Πιέρ Λακρουά.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:31

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.