Τοποθετήσεις κομμάτων για την πρόταση Ακκιντζί

ΑΚΕΛ

Θετική είναι η αντίδραση του ΑΚΕΛ στην πρόθεση του προέδρου της Δημοκρατίας να αποδεχθεί την πρόταση του Μουσταφά Ακκιντζί για άτυπη διεθνή διάσκεψη, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου.
Μιλώντας στο Τρίτο είπε ότι έχει σημασία η καλή προετοιμασία της διάσκεψης.
Μόνο με καλή προετοιμασία, είπε, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να πετύχει η όποια διάσκεψη. Θα χρειαστεί, πρόσθεσε, συνεννόηση των δύο πλευρών και με τα Ηνωμένα Έθνη και να υπάρξει συνεννοημένη ατζέντα.
Ως Κυπριακή Δημοκρατία, πρόσθεσε ο κύριος Στεφάνου έχοντας υπόψη τι σημαίνει το παρατεταμένο αδιέξοδο χρειάζεται να εργαστούμε με στόχο να γίνει η διάσκεψη με προκαθορισμένου στόχους ώστε να πετύχει.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ είπε επίσης, ότι έχει σταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιστολή με τις προτάσεις του κόμματος για τις επόμενες κινήσεις σε σχέση με την πρόταση Ακιντζί για το φυσικό αέριο, το περιεχόμενο της οποίας το ΑΚΕΛ προτίθεται να δημοσιοποιήσει.

ΕΔΕΚ

Ενάντια στη σύγκλιση άτυπης διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό τοποθετείται η ΕΔΕΚ εάν δεν προηγηθεί άρση των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι σχεδιασμοί του ψευδοκράτους για την Αμμόχωστο.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο πρόεδρος του κόμματος, Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι η ουσία είναι η άρση των ενεργειών αυτών και όχι η σύγκλιση άτυπης διάσκεψης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόσθεσε, πρέπει να ζητήσει σύγκλιση διεθνούς διάσκεψης στη βάση του συνόλου των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών στην οποία να συζητηθεί η πλήρης αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, των εποίκων και η επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους.

ΔΗΠΑ

Η Δημοκρατική Παράταξη χαιρετίζει τη θέση του Μουσταφά Ακκιντζί για άτυπη σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, εφόσον αυτή συνοδεύεται από ειλικρινείς προθέσεις και δεν αποσκοπεί στην δημιουργία εντυπώσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Καρογίαν ανέφερε ότι αυτό που προέχει είναι να συναντηθούν οι δύο ηγέτες παρουσία της Τζειν Χολ Λουτ και να γίνει ξεκαθάρισμα για το που ακριβώς βρίσκονται τα πράγματα ούτως ώστε να τροχιοδρομηθεί η επανέναρξη των συνομιλιών και η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Σύνταξη: Αίμιλη Μιχαήλ, Μάριος Καραολής (Πηγή: ΤΡΙΤΟ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:31

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογία 3ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
16:24
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας
16:11
Υπό κράτηση δύο άτομα για υποβοήθηση παράτυπων μεταναστών
15:41
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
15:30
Εντός Ιουλίου η αναδόμηση πρώτων πολυκατοικιών στο πλαίσιο «κτίΖΩ» (Βίντεο)
14:34
Τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιβεβαιώνει Αναλογιστική Μελέτη (Βίντεο)
14:12
Επαναρχίζουν τον Μάιο τα δρομολόγια Κύπρου - Ελλάδας
13:48
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
13:01
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.