Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %25 %665 %2019 %17:%Ιουν

Tσίπρας: Ζωντανή για πάντα η μνήμη Δ. Χριστόφια στον αγώνα για επανένωση της Κύπρου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η μνήμη του Δημήτρη Χριστόφια θα μείνει για πάντα ζωντανή στον κοινό μας αγώνα για επανένωση της Κύπρου και του λαού της στη βάση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, ανέφερε ο `Ελληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Βιβλίο Συλλυπητηρίων για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, το οποίο υπέγραψε το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία.

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο είχε προηγουμένως ολιγόλεπτη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το Βιβλίο Συλλυπητηρίων στο οποίο έγραψε: "Η Ελλάδα τιμά τον Δημήτρη Χριστόφια και τη μεγάλη παρακαταθήκη που αφήνει με τους αγώνες του για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη. Αφήνει πίσω του ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στην πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην πάλη του λαού της για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή. Η μνήμη του θα μείνει για πάντα ζωντανή στον κοινό μας αγώνα για επανένωση της Κύπρου και του λαού της στη βάση δίκαιης και βιώσιμης λύσης".

Τον κ. Τσίπρα συνόδευε, μεταξύ άλλων, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας, αναχώρησαν, με τις συνοδείες τους, από το Προεδρικό Μέγαρο για τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο, για να παραστούν στην κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή.

Πηγή: ΚΥΠΕ