Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %25 %484 %2019 %13:%Ιουν

Ο ΠτΔ δέχθηκε τον Γιώργο Κουμουτσάκο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για να εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία στην κηδεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, ο κύριος Κουμουτσάκος ανέφερε ότι όλοι γνωρίζουν για τον πατριωτισμό του Δημήτρη Χριστόφια, ανεξάρτητα αν κάποιος διαφωνούσε ιδεολογικά μαζί του.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι όσο και εάν διαφωνεί κανένας με ιδεολογικές τοποθετήσεις ή κατευθύνσεις, αυτό που έχει σημασία είναι ότι εκτιμάς τον άνθρωπο που υπερασπίζεται αυτά που πιστεύει. Το δεύτερο είναι η ανθρωπιά και η εντιμότητα και το τρίτο να αγνοείς τις ώρες της κρίσης τις όποιες αντιπαραθέσεις. Οι νενομισμένες τιμές που αποδίδονται στον Δημήτρη Χριστόφια είναι και οι πρέπουσες και οι οφειλόμενες. Από κει και πέρα, κατέληξε, η Ιστορία θα κρίνει τον καθένα.
Μετά τη συνάντηση ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους είπε ότι βρίσκεται στη Λευκωσία εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Δημήτρη Χριστόφια.
Είπε επίσης ότι είχε τη δυνατότητα μιας εκτενούς συνομιλίας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή και ειδικά για την τουρκική παραβατικότητα και προκλητικότητα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Πρόεδρος, είπε, τον ενημέρωσε πλήρως για τις τελευταίες εξελίξεις και τις δυναμικές του.
Από πλευράς μας, σημείωσε, επιβεβαιώσαμε τη διαρκή, ακλόνητη στήριξη μας στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς επίσης και για τη σύμπτωση των θέσεων μας για την ανάγκη να υπάρξουν ξεκάθαρα αποτρεπτικά μηνύματα προς την Άγκυρα. Και σε επίπεδο εθνικό, κυπριακό και ελληνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό. Διότι η Άγκυρα με την πολιτική της αυτή δεν αντιστρατεύεται μόνο και δεν παραβιάζει μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν αρνείται μόνο το διεθνές δίκαιο, αλλά είναι αντίθετη και σε ζωτικά συμφέροντα της Ευρώπης, δηλαδή τα συμφέροντα που είναι άμεσα συνυφασμένα με την ανάγκη της Ευρώπης να διασφαλίσει εναλλακτικές πηγές και οδούς ενέργειας. Δηλαδή, η Τουρκία αντιβαίνει στη στρατηγική ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.
Για αυτό, τόνισε ο κύριος Κουμουτσάκος, η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να είναι και καταδικαστική.
Νωρίτερα, ο κ. Κουμουτσάκος υπέγραψε το Βιβλίο Συλλυπητηρίων για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στο μήνυμα του έγραψε:
«Εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και ολόκληρης της παράταξης μας εκφράζω βαθιά συλλυπητήρια για την απώλεια του Δημήτρη Χριστόφια. Ενός πολιτικού, που ανεξάρτητα αν συμφωνούσε κανείς μαζί του ιδεολογικά, τον αντιμετώπιζε πάντα με σεβασμό και προσοχή, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξε ένας αληθινός πατριώτης που κατέβαλε άοκνες προσπάθειες και κατέθεσε ασίγαστη επιθυμία για τη λύση του Κυπριακού και την επανένωση του νησιού. Τον τιμάμε για ό,τι προσέφερε».

Πηγή: ΓΤΠ