ΥΠΕΞ: Τα συμπεράσματα του Συμβουλίου ήταν αυτά τα οποία επεδίωκε η Λευκωσία


Τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, ήταν αυτά τα οποία επεδίωκε η Λευκωσίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.  


Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι καμία χώρα δεν ήταν αρνητική στην υιοθέτηση πρακτικών μέτρων, κατά της Τουρκίας.   Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι τα χθεσινά συμπεράσματα διεύρυνσης θα επικυρωθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ακολούθως, εξήγησε ο κύριος Χριστοδουλίδης, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης θα υποβάλουν στα κράτη - μέλη, σειρά μέτρων , προκειμένου να κάμουν την επιλογή τους. Τέτοια μέτρα, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, μπορεί να αφορούν τα προενταξιακά κονδύλια τα οποία λαμβάνει η Τουρκία ή το διάλογο υψηλού επιπέδου Βρυξελλών - Άγκυρας.  

Παράλληλα, σημείωσε, η αρμόδια υπηρεσία της Κομισιόν, θα εισηγηθεί σειρά μέτρων τα οποία άπτονται της εξωτερικής δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και στοχευμένες κυρώσεις εναντίον εκείνων οι οποίοι εμπλέκονται στις παράνομες τουρκικές ενέργειες. Εξήγησε πως τέτοια μέτρα μπορεί να είναι η απαγόρευση εισόδου σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων τα οποία διατηρούν τα εν λόγω πρόσωπα ή εταιρείες, σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σχολίασε και τις πληροφορίες για "Βέτο" της Λευκωσίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, στην περίπτωση που δεν υιοθετείτο σκληρή αντίδραση κατά της Άγκυρας.  
Ανέφερε ότι κατά τη συζήτηση των συμπερασμάτων διεύρυνσης, η Λευκωσία ξεκαθάρισε, ότι το κείμενο δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Κύπρου για λήψη συγκεκριμένων μέτρων κατά της Τουρκίας, και άρα δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Ως εκ τούτου, εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών, ολόκληρο το πακέτο των συμπερασμάτων διεύρυνσης δεν μπορούσε να προχωρήσει, καθότι αποτελεί ενιαίο κείμενο.
Αμέσως μετά την τοποθέτηση μας και της στήριξης που τύχαμε από τα κράτη-μέλη, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, συμφωνήθηκε ομόφωνα η προώθηση μέτρων κατά της Τουρκίας.

Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:01

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.