ΠτΔ:Θετική εξέλιξη όσον αφορά αποφάσεις για Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά τις αποφάσεις και τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και τα όσα πέτυχε η Κυπριακή Δημοκρατία στη Σύνοδο των Μεσογειακών Κρατών, θα υπάρξει μια θετική εξέλιξη όσον αφορά αποφάσεις αναφορικά με το θέμα της Τουρκίας.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου αν αποτελούν νίκη οι αποφάσεις του ΣΓΥ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη. «Θέλω να ελπίζω ότι ανάλογα αποτελέσματα θα έχουμε και κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», είπε.

Ερωτηθείς περαιτέρω, αν είναι αισιόδοξος, ο Πρόεδρος απάντησε «Θέλω να πιστεύω ότι μετά τις αποφάσεις και τα συμπεράσματα το ΣΓΥΤ και με όσα είχαμε πετύχει στη σύνοδο των επτά Μεσογειακών κρατών, θεωρώ πως θα υπάρξει μια θετική εξέλιξη όσον αφορά αποφάσεις, όχι όσον αφορά τις συμπεριφορές της Τουρκίας η οποία όπως καλά γνωρίζετε, δεν ελέγχεται».

Για συνάντηση με Οζερσάι

Ερωτηθείς για μυστική, όπως μεταδόθηκε, συνάντησή του με τον "υπουργό εξωτερικών" των κατεχόμενων, Κουτρέτ Οζερσάι, ο Πρόεδρος είπε ότι στις 4 Ιουνίου, ύστερα από πρόσκληση από τον κ. Γιαννάκη Μούσα, παρευρέθηκε σε δείπνο «με τη σύζυγό μου και ο κ. Οζερσάι με τη δική του. Ητο ένας κοινωνικής φύσεως δείπνο και συνεπώς αυτό είναι όλο».


Σε παρατήρηση ότι υπάρχει προσπάθεια αποπροσανατολισμού, ο Πρόεδρος απάντησε «δεν γνωρίζω τί διαμείβεται ή τί τεκταίνεται στα κατεχόμενα, αλλά εν πάση περιπτώσει ούτε πρόθεση περί συνομιλιών υπήρξε ή οποιαδήποτε συζήτηση εκτός από τη γενική θεώρηση του κυπριακού, ούτε βεβαίως περιφρόνηση του Τ/Κ ηγέτη του κ. Ακιντζί».
Πρόσθεσε, «δεν νομίζω ότι χρειάζεται να παίρνω άδεια με ποιους θα συντρώγω ή όχι, όταν ιδιαίτερα πρόκειται περί καθαρά κοινωνικού γεγονότος».

ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:01

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.