Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %18 %686 %2019 %18:%Ιουν

Στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών μελών του της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουνίου.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι στη Σύνοδο θα συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα θέματα, το θέμα της συγκρότησης και της ηγεσίας των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, μετά τις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και η Στρατηγική Ατζέντα για την περίοδο 2019-2024.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διμερείς επαφές με θεσμικούς παράγοντες και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των μελών της ΕΕ.

Κατά τη Σύνοδο και κατά τις επαφές του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ επιδιώκοντας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, να εξασφαλίσει την αλληλεγγύη και τη στήριξη των εταίρων της Κύπρου στην ΕΕ.

Εξάλλου, στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει, επίσης, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στις Βρυξέλλες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο αργά το βράδυ της 21ης Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %18 %737 %2019 %19:%Ιουν