Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %16 %526 %2019 %14:%Ιουν

Πληροφορίες για τουρκικές δραστηριότητες στην ΑΟΖ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Λευκωσία έχει πληροφορίες για μεταφορά υλικού και εξοπλισμού που σχετίζεται με την γεωτρητική δραστηριότητα της Άγκυρας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.
Ο Πρόδρομος Προδρόμου σχολίαζε δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος σύμφωνα με το οποίο η Λευκωσία έχει σοβαρές ενδείξεις ότι η Τουρκία άρχισε γεωτρήσεις με τον 'Πορθητή', στην ΑΟΖ, της Κυπριακής Δημοκρατίας, δυτικά του νησιού.
Οι ενδείξεις σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφορούν τη μεταφορά τσιμέντου και λάσπης, υλικά που χρησιμοποιούνται για σκοπούς της γεώτρησης.

Εξάλλου, η Λευκωσία εντείνει τις προσπάθειες για αντιμετώπιση των ενεργειών της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναχωρεί σήμερα για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες των Συμβουλίων Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων, θα ζητήσει από τους ευρωπαίους ομολόγους του, την υλοποίηση της δέσμευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατάλληλη απάντηση προς την Τουρκία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα επιδιώξει όπως περιληφθεί συγκεκριμένη παράγραφος για την ΑΟΖ στο Προσχέδιο Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, το οποίο θα συζητηθεί μεθαύριο.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης των ενεργειών της Λευκωσίας, η Τουρκία παρεμβαίνει προς Ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας στήριξη από το Λονδίνο.

Σύνταξη: Στέλιος Κρέουζος, Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %16 %533 %2019 %14:%Ιουν