Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %29 %429 %2019 %12:%Μαϊ

Μέτρα σε βάρος της Άγκυρας μελετούν οι Βρυξέλλες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεν αποκλείεται η λήψη μέτρων από τις Βρυξέλλες σε βάρος της Άγκυρας, για την παράνομη τουρκική δραστηριότητα εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", στο οποίο αποκαλύπτονται στοιχεία από την έκθεση της Κομισιόν για την πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, η Επιτροπή περιγράφει με μελανά χρώματα τις έκνομες ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ. Στην έκθεση περιλαμβάνεται η σαφής προειδοποίηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο.
Το τελικό κείμενο της έκθεσης θα δημοσιοποιηθεί εντός της ημέρας.
Στη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης έθεσε ζήτημα επιβολής κόστους στην Τουρκία, διασφαλίζοντας τη συζήτηση του θέματος στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.
Πληροφορίες του "Φιλελευθέρου" αναφέρουν επίσης ότι αντιπροσωπεία του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών μετέβη προχθές στις Βρυξέλλες, όπου επέδωσε έγγραφα και χάρτες στα γραφεία κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων και διπλωματικών αποστολών κρατών-μελών. Η τουρκική αντιπροσωπεία επανέλαβε και τους ισχυρισμούς περί δήθεν νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Άγκυρας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου