Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %07 %698 %2019 %18:%Μαϊ

ΠτΔ: Συλλογική στήριξη από τη διεθνή κοινότητα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συλλογική στήριξη από τη διεθνή κοινότητα για αντιμετώπιση των παράνομων τουρκικών ενεργειών στην Κυπριακή ΑΟΖ, ζήτησε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Δεχόμενος τα διαπιστευτήρια ξένων πρεσβευτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι πρόκειται για αδιαπραγμάτευτο ζήτημα που άπτεται του σεβασμού και διαφύλαξης του διεθνούς δικαίου.

Βασιζόμαστε, είπε, στην συλλογική στήριξή σας είτε ως μέλη των Ηνωμένων Εθνών είτε ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ασκήσετε την επιρροή σας, ώστε να αποτρέψετε την Τουρκία να προχωρήσει σε παράνομες γεωτρητικές ενέργειες.

Αυτό, τόνισε, είναι αδιαπραγμάτευτο για τον σεβασμό και την διαφύλαξη του διεθνούς νόμου και των ιδρυτικών αρχών των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως επίσης και στη διατήρηση της προοπτικής για επανέναρξη των συνομιλιών για επανένωση της Κύπρου.

Ο πρόεδρος Ανασταστασιάδης διαβεβεβαίωσε για την ισχυρή δέσμευσή του να εργαστεί στενά μαζί τους, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας τους, τόσο σε διμερές όσο και σε πολύπλευρο επίπεδο, καθώς και εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό να αντιμετωπίσουν την πλειάδα των
προκλήσεων.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαϊδου