Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες

Υποβλήθηκαν, σήμερα, οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Η διαδικασία άρχισε στις εννέα το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι.
Η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων, μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση του ΡΙΚ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του συνυπάρχουν η εμπειρία, η ανανέωση και η κοινωνική διεύρυνση. Ένα ψηφοδέλτιο, πρόσθεσε, το οποίο υπερτονίζει το δίλημμα αυτών των ευρωεκλογών: Είτε ψηφίζουμε και προχωρούμε μαζί σε μια καλύτερη Ευρώπη, είτε μένουμε κολλημένοι στις οπισθοδρομικές αντιλήψεις της συντηρητικής αριστεράς και στην αντίδραση και στον θυμό που εκφράζουν οι εθνικιστές. Και οι δύο, είπε, απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Ο κύριος Νεοφύτου είπε ότι ο ΔΗΣΥ, ως μέλος της ισχυρότερης ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με ρόλο, κύρος και αξιοπιστία, διαμορφώνει την πορεία της ενωμένης Ευρώπης, όχι μέσα από αντιδράσεις και συντηρητισμούς, αλλά μέσα από εποικοδομητική συμβολή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, στέλνει το μήνυμα μιας νέας πολιτικής πλειοψηφίας, η οποία θέλει να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων, να αναγεννήσει την ελπίδα για μια πατρίδα ενωμένη, σε μια Ευρώπη πιο δίκαιη, πιο συνεκτική και πιο αλληλέγγυα.
Τόνισε πως τα διακυβεύματα στις Ευρωεκλογές είναι πολλά και ιστορικής σημασίας.
Ο κύριος Κυπριανού αναφέρθηκε σε νέα κρούσματα κακοδιαχείρισης, ημετεροκρατίας, διαπλοκής, διαφθοράς και αδιαφάνειας, τα οποία προστίθενται στον κατάλογο των συμπτωμάτων που απαξιώνουν τη δημοκρατία.
Ήρθε η ώρα, είπε, να σταματήσει ο κατήφορος και να σταλεί στην κυβέρνηση το μήνυμα της αποδοκιμασίας, η οποία όπως ανέφερε, υποτιμά τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του λαού.

Στις 26 Μαΐου επιλέγουμε μια πιο Δημοκρατική Ευρώπη, την Ευρώπη της συνεργασίας, της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, αμέσως μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων από πλευράς του κόμματός του. Στέλνουμε, τόνισε, ηχηρό μήνυμα για την αλαζονεία, τα λάθη και τις παραλήψεις, της παρούσας κυβέρνησης.
Ο κύριος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι το ΔΗΚΟ ζητά την ψήφο των πολιτών, προκειμένου να εξακολουθήσει να διαδραματίζει το ρυθμιστικό του ρόλο, στοχεύοντας στην προώθηση περαιτέρω μέτρων τα οποία θα αποκαθιστούν την αδικία, θα ενισχύουν και θα προστατεύουν τα κυπριακά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη η Κύπρος να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να προασπίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα δικαιώματά της.  
Ανέφερε, ακόμη, ότι για τους σοσιαλιστές είναι πάρα πολύ σημαντικό, η Κύπρος να μπορέσει να εκπροσωπηθεί στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του ευρωκοινοβουλίου.   
Ο Μαρίνος Σιζόπουλος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το Κίνημα, τονίζοντας ότι ψήφος στην ΕΔΕΚ ενδυναμώνει την πατρίδα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αισιοδοξία για κατάκτηση έδρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων της συνεργασίας Συμμαχίας - Οικολόγων.
Απευθυνόμαστε, είπε, στους πολίτες, ζητώντας τους να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας, να μας δώσουν τη δύναμη για να καταστούμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί, στην προσπάθεια για ενίσχυση της ποιότητας ζωής του Κύπριου πολίτη.
Ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης είπε ότι η πρόταση της Συνεργασίας είναι εναλλακτική, δημοκρατική και οικολογική. Προσπερνούμε, ανέφερε, το δήθεν δίλημμα, την ψεύτικη κόντρα και προχωρούμε μπροστά, απέναντι στα κατεστημένα και τις ακραίες θέσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρήστος Χρίστου είπε ότι, μετά τις 26 Μαΐου, θα αλλάξει ο πολιτικός χάρτης της Ευρώπης, με τα εθνικιστικά κινήματα να συγκροτούν για πρώτη φορά μια μεγάλη ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα, της οποίας το κόμμα του θέλει να αποτελεί μέρος.
Ακριβώς, ανέφερε, για να μπορέσουμε, να εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της Κύπρου και του κυπριακού Ελληνισμού.

Με πλήρη συνδυασμό κατέρχονται στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, η Δημοκρατική Παράταξη, το Κίνημα Γιασεμί, το Πατριωτικό Κίνημα και το Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα.
Με πέντε υποψήφιους κατέρχεται στις Ευρωεκλογές το Κόμμα των Ζώων, με δύο υποψήφιους το Τουρκοκυπριακό Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου και η Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης.
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα έχουν καταθέσει οι: Χάρης Αριστείδου, Χρύσανθος Μαρδαπήττας, Μιχάλης Παρασκευά και Μάριος Κωνσταντίνου.

Πηγή: ΡΙΚ, Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:51

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.