Σ.Α.: επείγουσα ανάγκη η αποφυγή εντάσεων

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών επισημαίνει την επείγουσα ανάγκη αποφυγής ενεργειών οι οποίες θα προκαλέσουν ζημιά στις προσπάθειες επιτυχίας στο Κυπριακό.

Η αναφορά γίνεται σε δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας την οποία ανέγνωσε προς τον Τύπο ο Ινδονήσιος προεδρεύων, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων του σώματος για το Κυπριακό.
Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, η αναφορά αποτελεί  την απάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην απόφαση της Τουρκίας να στείλει νέο ερευνητικό σκάφος στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στη διάρκεια της κλειστής συνόδου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για Πολιτικές Υποθέσεις, Μίροσλαβ Γιέντσα, ενημέρωσε το μέλη για την πρόσφατη έκθεση καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα.
Στη δήλωσή αναφέρεται επίσης ότι τα μέλη καλωσορίζουν την τελευταία έκθεση του Αντόνιο Γκουτέρες και την απόφασή του να ζητήσει από την Τζέην Χόλ Λουτ να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις.
Τα μέλη έδωσαν έμφαση στην επείγουσα ανάγκη για διευθέτηση, επισημαίνοντας τη σημασία της σε ό,τι αφορά τα οικονομικά συμφέροντα και την ασφάλεια όλων των Κυπρίων και της περιοχής.
Προτρέπουν τις πλευρές να συμφωνήσουν όρους αναφοράς ως βάση για ουσιαστικές και προσανατολισμένες σε αποτελέσματα διαπραγματεύσεις, έχοντας κατά νου το φυσικό παράθυρο ευκαιρίας που παρουσιάζει ο παρών εκλογικός κύκλος.
Ενθαρρύνουν παράλληλα τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να προετοιμαστούν για τη διευθέτηση μέσω θετικών δημοσίων μηνυμάτων για τις συγκλίσεις και πορεία προς τα εμπρός.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού
Πηγή: Αποστόλης Ζουπανιώτης

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:51

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.