Αγγελίδης: Αύριο η συνάντηση Αρχηγού Αστυνομίας με ΠτΔ

Για αύριο έχει οριστεί η συνάντηση του Αρχηγού της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης. Ο κ. Αγγελίδης απέφυγε ωστόσο να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.


 
Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει διατάξει δεύτερη έρευνα από τριμελή επιτροπή σε σχέση με τρία ελλείποντα πρόσωπα, τα ίχνη των οποίων εξαφανίστηκαν στις 30.9.16 και 13.12.17.
 
Είπε, επίσης, ότι τα αποτελέσματα αυτής όσο και της πρώτης έρευνας, αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και θα τεθούν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.
 
Σε δηλώσεις το μεσημέρι στο Αρχηγείο Αστυνομίας  ο κ. Αγγελίδης ανέφερε συγκεκριμένα πως ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε ήδη οδηγίες για διεξαγωγή δεύτερης διοικητικής έρευνας, σχετικά με τις άλλες δύο υποθέσεις που αφορούν τρία ελλείποντα πρόσωπα που καταγγέλθηκαν ότι ελλείπουν από τις 30/9/2016 και 13/12/2017. Ανέφερε ότι για σκοπούς διερεύνησης ορίστηκε τριμελής επιτροπή υπό το βοηθό Αρχηγό Υποστήριξης Ανδρέα Κουσιουμή και δύο άλλους αξιωματικούς και θα διερευνηθεί αν έγιναν οι ενδεδειγμένες ενέργειες ή υπήρξαν οποιεσδήποτε παραλείψεις που συνιστούν  πειθαρχικά ή και ποινικά αδικήματα από οποιοδήποτε μέλος ή μέλη της Δύναμης.
 
«Τόσο η παρούσα διοικητική έρευνα όσο και η προηγούμενη που είχε διαταχθεί στις 29 Απριλίου, αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και να σταλούν στον Γενικό Εισαγγελέα για περαιτέρω οδηγίες. Ο Αρχηγός ενημέρωσε τον Εισαγγελέα την περασμένη Τρίτη 30 Απριλίου, ότι με την ολοκλήρωση αυτών των ερευνών θα τεθούν ενώπιόν του για τις περαιτέρω ενέργειες», διευκρίνισε.
 
Ανέφερε ότι πρόκειται για ξεχωριστές έρευνες και αυτό απαντά, όπως είπε, σε σχόλια στο διαδίκτυο για τους όρους εντολής και οι οδηγίες είναι να ολοκληρωθούν τάχιστα. «Έχουν αρκετή δουλειά να διεκπεραιώσουν αυτές οι επιτροπές όσον αφορά τους όρους εντολής και την ολοκλήρωση των ερευνών και υπενθυμίζω την συνομιλία του Αρχηγού Αστυνομίας με τον Γενικό Εισαγγελέα στον οποίο θα δοθούν οι φάκελοι.
 
Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι το θέμα διαθεσιμότητας αποφασίζεται αργότερα γιατί μιλάμε με κάποια δεδομένα «και τώρα βρισκόμαστε το στάδιο της διεκπεραίωσης των ερευνών και προχωράμε».
 
Για την πορεία των ερευνών, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης είπε πως συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και εξετάζονται ευρήματα από το γραφείο διερεύνησης ηλεκτρονικού εγκλήματος σε συνεργασία με τους ανακριτές, επαναλαμβάνοντας ότι το γραφείο αυτό έχει άμεση εμπλοκή σε σχέση με την ανάλυση ηλεκτρονικών δεδομένων που είναι σημαντικά στη διερεύνηση.

Ανέφερε ακόμη ότι συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων και η αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού που έχει συγκεντρωθεί. Παράλληλα το κλιμάκιο των ξένων εμπειρογνωμόνων είχε σήμερα νέα συνάντηση με την ανακριτική ομάδα για συγκεκριμένα ευρήματα και για συζήτηση διαφόρων θεμάτων.  Η ομάδα αυτή αναχωρεί από την Κύπρο αύριο.
 
Επανέλαβε ότι η ομάδα απαρτίζεται από ιατροδικαστή, κλινικό ψυχολόγο, ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, ειδικό ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και ειδικό εμπειρογνώμονα  σε πολύπλοκες υποθέσεις. Ανέφερε ακόμη ότι συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες στα συγκεκριμένα σημεία και υπάρχει σχεδιασμός στη βάση συγκεκριμένων πληροφοριών.
 
«Σε ότι αφορά ερωτήματα και συμπεράσματα ως προς τις έρευνες να αναφέρω ότι άρχισαν να απαντώνται κάποια ερωτήματα σε σχέση με τη διάπραξη αυτών των υποθέσεων, ή και να προκύπτουν κάποια συμπεράσματα, αλλά να επαναλάβω ότι αφορούν το ανακριτικό έργο και δεν ανακοινώνονται γιατί στόχος μας είναι η πλήρης διερεύνηση των υποθέσεων για να οδηγηθούν στο δικαστήριο στη βάση των αδικημάτων τα οποία εξετάζονται. Είναι μεγάλος ο αριθμός των καταθέσεων και διευρύνεται ο κύκλος των εξετάσεων περαιτέρω, έχοντας υπόψη ότι καθημερινά προκύπτουν νέα στοιχεία και μέσα σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζεται η διερεύνηση των υποθέσεων αυτών», ανέφερε.
 
Ο κ. Αγγελίδης απαντώντας σε ερώτηση  για τις επικρίσεις κατά της Αστυνομίας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης μετά την υποβολή της παραίτησής του αλλά και χθες, είπε πως δεν μπορεί να σχολιάσει την παραίτηση του Υπουργού και ότι μπορεί να πει πως αύριο θα γίνει συνάντηση του Αρχηγού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Χωρίς να εισέλθω στις λεπτομέρειες , έγιναν κάποιες αναφορές στην Αστυνομία όμως θεωρώ ότι σε αυτό το στάδιο επικεντρωνόμαστε στη διερεύνηση αυτών των υποθέσεων και σε αυτό πλαίσιο συνεχίζεται η ενημέρωση προς τα Μέσα, για τα υπόλοιπα άλλα θέματα θα γίνουν δηλώσεις», ανέφερε.
 
Σε άλλη ερώτηση ανέφερε ότι για τις ταυτοποιήσεις, επειδή πρόκειται για εξειδικευμένες εξετάσεις με DNA θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΗΦ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:54

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Δένδιας: Αισιόδοξος για ελληνικό οικοσύστημα αμυντικών βιομηχανιών
07:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 27 Απριλίου 2024
07:00
ΠτΔ: Ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κλιματική κρίση
06:44
Διαμαρτυρήθηκαν χθες οι Τουρκοκύπριοι για την οικονομική κρίση και τη διαφθορά στα κατεχόμενα
06:41
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.