Συνάντηση Οζερσάι – Γενικού Διευθυντή ΤΡΑΟ στην Άγκυρα για το φυσικό αέριο

Θα συνεχίσουμε χωρίς να δειλιάσουμε να κάνουμε βήματα για να μην παραβιασθούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τ/κ «λαού» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κουντρέτ Οζερσάι, μετά τη συνάντησή του στην Άγκυρα με τον Γενικό Διευθυντή της τουρκικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου (ΤΡΑΟ), Μελίχ Μπιλγκίν.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η συζήτηση έγινε χθες μετά τη συνάντηση του «υπεξ» με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και οι κ. Οζερσάι και Μπιλγκίν συζήτησαν για τις έρευνες για το φυσικό αέριο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Αξιολόγησαν, είπε, τις αδειοδοτήσεις που χορήγησαν ή θα χορηγήσουν από δω και πέρα στην ΤΡΑΟ ως «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, για διεξαγωγή ερευνών, το πρόγραμμα γεωτρήσεων της εταιρείας και τις αναλύσεις με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν από τις έρευνας της εταιρείας μέχρι σήμερα.

«Προωθούμε τα έργα μας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για να υλοποιήσουμε στην πράξη τα δικαιώματά μας που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί. Η προσέγγιση αυτή δεν αποκλείει τη συνεργασία με τους Ε/κ, οι οποίοι είναι ο άλλος εταίρος στα αποθέματα φυσικού αερίου».

Προτιμά, είπε, τη συνεργασία Τ/κ και Ε/κ σε αυτό τον τομέα ακόμα και χωρίς λύση του Κυπριακού. Είναι έγκυρη, συνέχισε, η πρόταση των Τ/κ για συνεργασία ωστόσο εάν δεν προσεγγίσουν αυτή τη συνεργασία οι Ε/κ «δεν μπορούμε να καθίσουμε και να περιμένουμε, να μην κάνουμε τίποτα, δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές».

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα βήματά μας χωρίς δισταγμό, ώστε να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού σε αυτόν τον τομέα», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:02

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.