Επικοινωνία με την Λουτ θα έχει σύντομα ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απορρίπτει τη θέση ότι ο διορισμός του διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη, στη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, επηρεάζει τη διαπραγματευτική προετοιμασία της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ερωτηθείς για το διορισμό Μαυρογιάννη, αυτή την περίοδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι ανάλογος διορισμός υπήρξε και στο παρελθόν. Δήλωσε ότι ο κύριος Μαυρογιάννης είναι έμπειρος διπλωμάτης, ο οποίος υπηρέτησε και στο παρελθόν στα Ηνωμένα Έθνη, όπου και διατηρεί στενότατες σχέσεις. Ίσως η εκεί παρουσία του, αυτήν την περίοδο, δήλωσε ο Πρόεδρος, να είναι περισσότερο από ποτέ επιβαλλόμενη και χωρίς να παύει να παραμένει διαπραγματευτής. Μακάρι να ξεκινήσει νέος διάλογος, πρόσθεσε, και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα παρευρίσκεται στις συνομιλίες.
Αναφορικά με τις επαφές της Τζέην Χολ Λουτ και εάν θα ταξιδέψει εκ νέου στην Κύπρο τις επόμενες εβδομάδες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ευελπιστεί σε μια τέτοια εξέλιξη. Ανέφερε και ότι ενδεχομένως σήμερα ή αύριο, να έχει μαζί της νέα τηλεφωνική επικοινωνία, για κάποιες τελικές ρυθμίσεις που απαιτούνται. Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι δεν μπορεί να γνωρίζει εάν η κυρία Λουτ έχει πρόθεση να παρουσιάσει προσχέδιο με όρους αναφοράς για διαπραγματεύσεις.

Για τις τουρκικές εκλογές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε όπως το πέρας των τουρκικών εκλογών και τα αποτελέσματά τους, αποτελέσουν την αφορμή για αποφυγή πολιτικών οι οποίες τουλάχιστον φραστικά εκδηλώνονταν και στην ουσία αποτελούσαν απειλή για ολόκληρη την περιοχή.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε κληθεί να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στην Τουρκία και τις δημοτικές εκλογές τις οποίες η Άγκυρα παρουσίαζε ως ένα χρονικό ορόσημο το οποίο έπρεπε να παρέλθει, προκειμένου να προκύψουν εξελίξεις στο Κυπριακό. Μετά τέλος κάθε προεκλογικής περιόδου, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, υπάρχει αναδιάταξη σκέψεων και προβληματισμών.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε τις δηλώσεις ύστερα από την πανηγυρική Δοξολογία που τελέστηκε με αφορμή την επέτειο της 1ης Απριλίου, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, χωροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι η σημερινή ημέρα, είναι ήμερα σεβασμού προς το σύνολο του κυπριακού Ελληνισμού. Προς όσους, τόνισε, αγωνίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους και θυσίασαν επίγεια αγαθά, για να αποκτήσει η Κύπρος την ανεξαρτησία και την ελευθερία της. Αυτό που σήμερα επιβάλλεται, υπέδειξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι ένας αναστοχασμός της πορείας που έκτοτε ακολουθήσαμε, για να φθάσουμε σήμερα σε ημικατεχόμενη πατρίδα, με ανοικτές πληγές. Η προσοχή, πρόσθεσε, είναι στραμμένη στο πώς επιτέλους οι σημερινές γενιές ανταποκρίνονται με έργα στη θυσία όσων μας χάρισαν την ελευθερία.
Μετά τη Δοξολογία τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των ηρώων, στα Φυλακισμένα Μνήματα.
Στις 4 το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 55-59 στο Κλειστό Στάδιο Ελευθερία-Τάσσος Παπαδόπουλος.

Πηγή: ΡΙΚ, Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:29

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.