Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %25 %393 %2019 %10:%Μαρ

ΥΠΕΞ: Μας ενδιαφέρει ο ΕastMed αλλά και το τερματικό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεργάζεται με όλα τα κράτη της περιοχής με στόχο την αξιοποίηση των ενεργειακών προοπτικών της Ανατολικής Μεσογείου και της δυνατότητες της περιοχής να αναπτυχθεί ως εναλλακτικός ενεργειακός διάδρομος για την Ευρώπη, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο του συνεδρίου της μεγαλύτερης οργάνωσης του Αμερικανοεβραικού λόμπι, ο κύριος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι αυτό που ενδιαφέρει την Κύπρο είναι ο διάδρομος της Ανατολικής Μεσογείου, στον οποίο περιλαμβάνεται ο αγωγός Eastmed, αλλά και το τερματικό στην Κύπρο.
Ολες αυτές οι προοπτικές, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων φέτος και το 2020.
Πρόσθεσε ότι η ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή υπογράμμισε ότι αυτό απαιτεί συλλογική συνεργασία και συζητήθηκε στην πρόσφατη τριμερή στα Ιεροσόλυμα, με την άτυπη συμμετοχή και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πρόσθεσε ότι το όραμα της Κύπρου για την περιοχή είναι η εγκαθίδρυση περιφερειακού οργανισμού ασφάλειας και συνεργασίας και θεωρεί αυτό το εγχείρημα εφικτό, με τη συμμετοχή Ελλάδας, Ισραήλ, Ιορδανίας και Αιγύπτου.
Δεν απέκλεισε συμμετοχή των κρατών του Αραβικού Κόλπου.

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς

Ανταπόκριση: Αποστόλης Ζουπανιώτης