Δεν υπάρχουν νέες ιδέες, δηλώνει ο Μπουρτζιού

Δεν υπάρχουν νέες ιδέες, είναι οι παλιές που ξανάρθαν, ανέφερε ο Μπαρίς Μπουρτζιού λέγοντας πως εάν η ε/κ πλευρά δηλώνει πως πρέπει να τεθούν νέες ιδέες αλλά δεν θέτει μία που να έχει την στήριξη είτε της τ/κ πλευράς είτε της διεθνούς κοινότητας.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη που ήταν καλεσμένος σήμερα σε εκπομπή ιδιωτικού τ/κ τηλεοπτικού σταθμού, αναφέρθηκε στο Κυπριακό και τους υδρογονάνθρακες.

«Λέγεται ότι χρειάζονται νέες ιδέες. Πάντοτε υπάρχει ανάγκη για ιδέες, άλλο ιδέες όμως, άλλο σύγκλιση. Υπάρχει ιδέα πάνω στην οποία συγκλίνουν όλες οι πλευρές και τα ΗΕ; Εάν υπάρχει αυτή να συζητήσουμε», ανέφερε ο κ. Μπουρτζιού λέγοντας ότι αυτοί που μιλούν για την ανάγκη να υπάρξουν νέες ιδέες έχουν «χάψει» το δόλωμα που πέταξε ο κ. Αναστασιάδης για να προκαλέσει σύγχυση και σέρνουν σε κενά λόγια την κοινότητα μιλώντας για δήθεν νέες ιδέες.

«Δεν υπάρχουν νέες ιδέες. Υπάρχουν οι παλιές ιδέες που χτύπησαν στον τοίχο και γύρισαν πίσω. Δεν μπορούν να το πουν αυτό ξεκάθαρα, ας μιλήσουν καθαρά να γνωρίζει και ο λαός τί είναι αυτές οι νέες ιδέες για τις οποίες μιλούν. Λένε ότι πρέπει να τεθούν μόνο νέες ιδεές, αλλά δεν θέτουν μια ιδέα που θα τύχει στήριξης και από την κοινότητά μας και από την διεθνή κοινότητα».

Ο Μπαρίς Μπουρτζιού επανέλαβε ότι το θέμα της πολιτικής ισότητας αποτελεί παράμετρος των ΗΕ και δεν μπορεί να συζητηθεί υποστηρίζοντας ότι την απόσταση που είχαν καλύψει σε αυτό το ζήτημα και όσα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε αποδεχθεί, τώρα προσπαθεί να τα απορρίψει.

«Προσπαθεί τώρα να αλλοιώσει παρουσιάζοντας ως βέτο την μία θετική ψήφο και την πολιτική ισότητα. Η μία θετική ψήφος είναι η εφαρμογή της πολιτικής ισότητας και διαμορφώνει την αποτελεσματική συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων. Ενώ το βέτο είναι κάτι που αφορά την φάση μετά την λήψη της απόφασης. Δεν έχει σχέση το βέτο με την αποτελεσματική συμμετοχή. Σε αυτό το σημείο υπάρχει ένας Αναστασιάδης που έχει στριμωχθεί τόσο στην δική του κοινότητα όσο και στην διεθνή. Ωστόσο και σε μας υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να βγάλουν το γιλέκο του ενόχου από τον Αναστασιάδη και να το βάλουν στη δική μας κοινότητα».

Ο τ/κ «λαός», είπε ο κ. Μπουρτζιού, γνωρίζει ότι ο ηγέτης του δίδει έναν δίκαιο αγώνα, προσθέτοντας ότι αυτός που έχει πρόβλημα είναι η ε/κ ηγεσία. «Το πρόβλημα δεν είναι στις παραμέτρους του ΟΗΕ ή στο μοντέλο της ομοσπονδίας, το θέμα είναι να κάνει αυτό που πρέπει η ε/κ ηγεσία. Δεν υπάρχει κάποιος που δεν το βλέπει και δεν το καταλαβαίνει αυτό».

Όσοι λένε ότι ο στόχος της ομοσπονδιακής λύσης πέθανε, το λένε σκόπιμα για να συγχύσουν τον κόσμο, ανέφερε ο κ. Μπουρτζιού λέγοντας ότι αυτή που προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι ο Μουσταφά Ακιντζί ενεργεί λάθος, το κάνουν για να ξεσηκώσουν τον κόσμο, είναι ένας κουφός θόρυβος για τις «προεδρικές εκλογές», κατά την έκφρασή του.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζιού, η ομοσπονδιακή λύση έγινε για πρώτο φορά αποδεκτή στις Συμφωνίες Κορυφής Μακαρίου – Ντενκτάς 1977 και επαναβεβαιώθηκε στην συμφωνία Κυπριανού – Ντενκτάς το 1979 και περιέχεται πιο περιεκτικά από ποτέ μέχρι σήμερα, στο κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014 που υπέγραψαν οι Αναστασιάδης και Έρογλου. Διερωτήθηκε δε εάν όλα αυτά είναι παγίδα, τότε γιατί η υπογραφή του Ντερβίς Έρογλου βρίσκεται στο κοινό αυτό ανακοινωθέν. Είτε το υπέγραψε χωρίς να το πιστεύει ο ίδιος είτε σήμερα ο ίδιος ο κ. Έρογλου κάνεις τις δηλώσεις που κάνει για να δημιουργήσει μια νέα ομάδα στήριξης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του κ. Ακιντζί λέγοντας ότι είναι λάθος να νομίζει κάποιος ότι ο κόσμος είναι ηλίθιος.

Για το θέμα των υδρογονανθράκων, ο Μπαρίς Μπουρτζιού είπε ότι ο κ. Ακιντζί είχε προειδοποιήσει για τα μονομερή βήματα της ε/κ πλευράς από το 2015 λέγοντας ότι η στάση του Προέδρου Αναστασιάδη στο θέμα αυτό «αυξάνει τον κίνδυνο και μειώνει την ευκαιρία» για να μετατραπεί σε πεδίο συνεργασίας. Όσον αφορά την απόφαση της Βουλής για την δημιουργία του ταμείου υδρογονανθράκων, είπε ότι είναι μια απόφαση που λήφθηκε από τους Ε/κ, χωρίς την συμμετοχή των Τ/κ. Αυτό λένε και οι ψύχραιμοι πλέον στην δική του κοινότητα, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:58

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Οι ΗΠΑ άσκησαν το βέτο που διαθέτουν κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.