Στις παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της ΚΔ αναφέρθηκε ο ΠΔ στη σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Συνδέσμου αραβικών κρατών

Στις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο επί του εδάφους όσο και στην ΑΟΖ της από την Τουρκία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Συνδέσμου αραβικών κρατών, που πραγματοποιήθηκαν στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

Σε Παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις συνθήκες αποσταθεροποίησης στην περιοχή, σημειώνοντας ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει απαιτούν συλλογική και αποτελεσματική δράση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι στην περιοχή επικρατεί αστάθεια και διενέξεις, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος «προερχόμενος από μια χώρα που ακόμη υποφέρει από την τουρκική κατοχή και διαίρεση, την παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων επί του εδάφους της και στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, αναγνωρίζω τις επιπτώσεις που επιφέρουν αυτές οι παραβιάσεις».
Πρόσθεσε ότι «εργαζόμαστε σκληρά ενάντια σε αυτές τις παράνομες, αναχρονιστικές και αποσταθεροποιητικές καταστάσεις», σημειώνοντας ότι επιδιώκουμε τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και τη λύση του Κυπριακού.
«Μόνο μέσα από την ειρήνη μπορούμε να πετύχουμε την ευημερία για τους λαούς μας», με σεβασμό όλων προς το διεθνές δίκαιο, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:12

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.