ΠτΔ: Υπάρχουν πρακτικά του Κραν Μοντανά,

Πρακτικά για τα όσα συζητήθηκαν στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά, για το πλαίσιο Γκουτέρες και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν στις 4 Ιουλίου, για το περιεχόμενό του, υπάρχουν τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αφήνοντας έντονες αιχμές για την απουσία του συγκεκριμένου πρακτικού με τις διευκρινίσεις, που επικαλείται η ελληνοκυπριακή πλευρά και απορρίπτει η τουρκική, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε απόψε ότι τηρήθηκαν από κάποιους, υπονοώντας τα Ηνωμένα Εθνη και τόνισε ότι ελπίζει ότι η προσπάθεια της Τζέην Χολ Λουτ να εντοπίσει το συγκεκριμένο πρακτικό θα είναι επιτυχής. με λύπη, υπέδειξε, λέγει ότι δυστυχώς για όλες τις μέρες των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία υπάρχουν πρακτικά και το μόνον που λείπει είναι αυτό της 4ης Ιουλίου. Αυτο, υπέδειξε, προς γνώση όλων.
Αναφερόμενος στο ιστορικό παρουσίασης του πλαισίου Γκουτέρες,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι ο τέως ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα Εσπεν Μπαρθ Αιντα, κατέθεσε στις 30 Ιουνίου, στο Κραν Μοντανά, άτυπο έγγραφο με όσα ανέφερε ως παραμέτρους του ο Αντόνιο Γκουτέρες. Δεν απεικονιζε όμως, τονισε, όσα είπε ο γενικός γραμματέας και τοσο η ελληνοκυπριακή όσο και η τουκροκυπριακή πλευρά διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν αποδίδονταν οι ακριβείς θέσεις. Το αποτέλεσμα ήταν, εξήγησε, να δοθούν διευκρινίσεις του γενικού γραμματέα, μεσω του κυρίου Αιντα, ο οποίος τις υπαγόρευσε σε συνεδρία των δυο πλευρών, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Γκουτέρες. Στις 4 Ιουλίου, υπέδειξε ο Πρόεδρος, δεν υπήρχε έγγραφο, αλλά διευκρινίσεις για το έγγραφο και παραλείψεις του άτυπου εγγράφου Αιντα, της 30ης Ιουνίου.

Πηγή: Στέλλα Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:30

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.