Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %25 %505 %2019 %13:%Ιαν

Λευκωσία: Δεν θα ακολουθήσουμε την Τουρκία…

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει το ερευνητικό της πρόγραμμα στηριζόμενη στο διεθνές δίκαιο και στο δίκαιο της θάλασσας και δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στην προσπάθειά της να προκαλέσει όξυνση και κλίμα αμφισβήτησης στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σχολιάζοντας νέα παράνομη navtex που εξέδωσε η Άγκυρα για έρευνες του Barbaros σε περιοχή που επικαλύπτει τεμάχια της Κυπριακής ΑΟΖ, από αύριο μέχρι τις 26 Μαΐου, ο Πρόδρομος Προδρόμου τόνισε ότι οι τουρκικές προκλήσεις είναι αναμενόμενες και γίνονται με προγραμματισμό σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους.
Η Άγκυρα εξέδωσε επίσης δύο παράνομες navtex για τις 28 και 31η Ιανουαρίου σε περιοχές που επικαλύπτουν τμήματα των τεμαχίων επτά και οκτώ της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Ο κύριος Προδρόμου είπε ότι πρόκειται για παιγνίδι προπαγάνδας και ένα παίγνιο υβριδικού πολέμου το οποίο εφαρμόζει η Άγκυρα.
Υπογράμμισε ότι η Τουρκία ενοχλείται από τις τριμερείς συνεργασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας με κράτη της περιοχής αλλά και από την επικείμενη Σύνοδο των Μεσογειακών χωρών που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα, όχι μόνο διαψεύδει τον ανυπόστατο ισχυρισμό της Άγκυρας ότι τάχα η Κυπριακή Δημοκρατία δεν υπάρχει, αλλά συνεργάζεται με τη Λευκωσία για την επίτευξη σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Υπενθύμισε μάλιστα την πρόσφατη τοποθέτηση των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι οι θέσεις που εκφράζει η Άγκυρα αναφορικά με την Κυπριακή ΑΟΖ, αποτελούν τη μειοψηφία του ενός.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής