Σπέχαρ: Ενημέρωσε το ΣΑ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ισχυρή υποστήριξη στις προσπάθειες των δύο πλευρών στην Κύπρο να καταλήξουν σε αμοιβαία συμφωνημένους όρους αναφοράς, ώστε να καταστεί εφικτή η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασαν τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία ενημέρωθηκαν για την έκθεση Γκουτέρες για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την αποστολή των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα.


Σε δηλώσεις μετά την ενημέρωση του Σώματος, η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, εξέφρασε ικανοποίηση για το ενδιαφέρον και την στήριξη των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού.
Τόνισε επίσης ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας κατανοεί το ρόλο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναφορικά με τη διατήρηση της σταθερότητας εντός και γύρω από την ουδέτερη ζώνη και τη συμβολή της στην οικοδόμηση μεγαλύτερης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
Σχολιάζοντας την αξίωση της τουρκικής πλευράς για μείωση της στρατιωτικής δομής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η κυρία Σπέχαρ είπε ότι ο ρόλος της ειρηνευτικής δύναμης επί του εδάφους δεν είναι απλώς να επιτηρεί, αλλά να αποκλιμακώνει ενεργά τις εντάσεις μέσα και γύρω από την ουδέτερη ζώνη.
Το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για άλλους έξι μήνες, θα τεθεί προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 30 Ιανουαρίου.
Αναφερόμενη στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, η κυρία Σπέχαρ είπε ότι η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ θα επιστρέψει στην Κύπρο το επόμενο χρονικό διάστημα, για συνέχιση της προσπάθειας καθορισμού των όρων αναφοράς.

Σύνταξη:Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:57

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.