Κρίση στη Δικαιοσύνη:Συνεχείς ζυμώσεις-Τοποθετήσεις κομμάτων

​Συνεχείς είναι οι ζυμώσεις και διεργασίες για την κρίση στο χώρο της δικαιοσύνης.

Την Τετάρτη θα συνέλθει η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής παρουσία όλων των εμπλεκομένων.
Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τους Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου και θα τους ενημερώσει για τις προωθούμενες αλλαγές.
Ακολούθως τα νομοσχέδια θα κατατεθούν στη Βουλή, για να συζητηθούν στην Επιτροπή Νομικών και στη συνέχεια θα προωθηθούν στην Ολομέλεια για ψήφιση.
Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου αναμένεται στην Κυπρο, κλιμάκιο της επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της διαφθοράς.

ΔΗΣΥ

Ικανοποίηση εκφράζει ο ΔΗΣΥ για το πακέτο νομοσχεδίων που αφορούν τις αλλαγές στο χώρο της δικαιοσύνης.
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου, ανέφερε ότι ο εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης αποτελεί αυτή τη στιγμή προτεραιότητα.
Τόνισε ότι με την απαιτούμενη συναίνεση και συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων το ολοκληρωμένο αυτό πακέτο μεταρρυθμίσεων θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, εκσυγχρονίζοντας ουσιαστικά τον θεμελιώδη τομέα της Δικαιοσύνης.

ΔΗΚΟ

Πρόταση για τροποποίηση του περί Δικαστηρίων Νόμου κατέθεσε στην Βουλή το Δημοκρατικό Κόμμα, θέλοντας να αποτρέψει, όπως αναφέρει, την επανάληψη φαινομένων που επιμαρτυρεί η κυπριακή κοινωνία τις τελευταίες μέρες.Με τροποποίηση του νόμου, αναφέρει το ΔΗΚΟ, θα διασφαλιστεί θεσμικά και σε μεγάλο βαθμό η αμεροληψία στην απονομή δικαιοσύνης και θα προστατευθεί το κύρος της.Παράλληλα αναφέρει πως οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου οφείλουν να καταθέσουν εισηγήσεις προς την κατεύθυνση αποκατάστασης του κύρους της δικαιοσύνης.

ΕΔΕΚ

Ειναι αυταπόδεικτη η ανάγκη για μεταρρύθμιση στο χώρο της Δικαιοσύνης τονίζει η ΕΔΕΚ, η οποία χαιρετίζει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Η ΕΔΕΚ εκφράζει την ελπίδα ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει αμέσως κατά τρόπο σωστό, συγκροτημένο και συντεταγμένο.
Ζητά επίσης να επανέλθουν στο προσκήνιο όλα τα σκάνδαλα, η διερεύνηση των οποίων δεν έχει ολοκλήρωθεί, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η Κυβέρνηση φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται ότι κάτι πάει στραβά στο χώρο της Δικαιοσύνης και για αυτό υποχρεώνεται να εφαρμόσει δραστικές μεταρρυθμίσεις, αναφέρει η Αλληλεγγύη.
Σε ανακοίνωση θεωρεί πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τόσο η μείωση του αριθμού των δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όσο και η δημιουργία Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου και η δημιουργία Σχολής Δικαστών.

Σύνταξη: Κατερίνα Μηλιώτη, Μάριος Καραολής, Αίμιλη Μιχαήλ


Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:00

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Συναγερμός στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δανίας
18:07
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
18:00
Εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.