Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %17 %855 %2019 %21:%Ιαν

Δικηγορικός Σύλλογος: Ψηλά η δικαιοσύνη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, σε μακροσκελή ανακοίνωση, ύστερα από συνεδρία, αναφέρει ότι δεν προτίθεται να εμπλακεί σε συζήτηση των όσων αναφέρονται στις διάφορες ανακοινώσεις και επιστολές.

Υποστηρίζει ότι η δικαιοσύνη στην Κύπρο έχει σταθεί πολύ ψηλά και ότι ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα διαφθοράς και καλεί τον κυπριακό λαό να συνεχίσει να την εμπιστεύεται.
Παραδέχεται ότι υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με το Δικαστικό Συμβούλιο, τον τρόπο διορισμού των δικαστών, την προαγωγή και την παύση τους.
Δυστυχώς, προσθέτει, το Ανώτατο Δικαστήριο συνεχίζει να είναι το ίδιο το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και συνεχίζει να έχει συγκεντρωμένες εξουσίες από το Σύνταγμα οι οποίες δεν δίδουν αντικειμενική προστασία στο ίδιο το Ανώτατο Δικαστήριο και δεν εκπέμπουν την εικόνα της αντικειμενικής αντιμετώπισης.
Θέμα όμως, τονίζει, αξιοπιστίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του συνόλου των δικαστών ουδέποτε ετέθη και δεν τίθεται ούτε και τώρα.
Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα, το Ανώτατο Δικαστήριο και την κυβέρνηση σε διάλογο για εξεύρεση λύσεων.

Αρχές Φεβρουαρίου στην Κύπρο κλιμάκιο της Επιτροπής Γκρέκο

Ο εκτελεστικός γραμματέας της Επιτροπής Γκρέκο του Συμβουλίου της Ευρώπης θα ηγείται του κλιμακίου που θα έρθει στην Κύπρο για να εξετάσει τις καταγγελίες του Νίκου Κληρίδη που αφορούν τον χώρο της νομικής.
Την είδηση αποκάλυψε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία ήταν φιλοξενούμενη στο αποψινό κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ.
Η κυρία Χαραλαμπίδου, επικαλούμενη πληροφορίες από την Γκρέκο, είπε ότι το κλιμάκιο θα επισπεύσει το ταξίδι της στην Κύπρο, στις αρχές Φεβρουαρίου.
Προειδοποίησε ότι η Κύπρος, ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα έχει συνέπειες σε περίπτωση που συνεχίσει να αγνοεί τις παρατηρήσεις της Γκρέκο.
Αναφερόμενη στον πρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου, Μύρωνα Νικολάτου, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου είπε ότι αν σεβόταν τον θεσμό που υπηρετεί και ήθελε να τον προστατεύσει, θα έπρεπε να είχε ήδη υποβάλει την παραίτησή του, αφού δεν λειτούργησε στο πλαίσιο της νομιμότητας.   

Σύνταξη: Ανδρούλα Γεωργιάδου, Ανδρέας Κωνσταντίνου