Η GREGO αναμένει έγκριση από ΝΥ για να έρθει να διερευνήσει τις καταγγελίες Ν. Κληρίδη

Την ετοιμότητα της να αποστείλει στην Κύπρο λειτουργούς για να εξετάσουν τις καταγγελίες για διαπλοκή και σύγκρουση συμφεροντων στο Δικαστικό Σώμα εξέφρασε η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης κατα της διαφθοράς Greco.

Αμεσως μετά την επιστολή καταγγελία της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου προς τον εκτελεστικό γραμματέα της Επιτροπής, φαίνεται πως υπήρξε επικοινωνία με λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας η οποία λειτουργεί ως σύνδεσμος της Greco και έγινε ενημέρωση για τις καταγγελίες στο δικαστικό σώμα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης κλήθηκε από το Ρικ να απαντήσει κατά πόσον έχει πληροφόρηση για κάθοδο στην Κύπρο λειτουργών της επιτροπής Grego, του Συμβουλίου της Ευρώπης. Απάντησε ότι η εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας στο Σώμα, είναι σε συνεχή επαφή με την επιτροπή Grego, η οποία έχει ζητήσει ενημέρωση για το όλο ζήτημα. Ο κύριος Κληρίδης, ανέφερε, ακόμη, ότι η επιτροπή Grego έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνδράμει την προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Η κ. Χαραλαμπίδου σε δήλωση της στη Βουλή, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα εγκρίνει το αίτημα της GRECO, ώστε να μην εκτεθεί η Κύπρος περαιτέρω, αφού η GRECO θα έρθει στην Κύπρο στο πλαίσιο της συνήθους αξιολόγησης που διενεργεί. Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε ακόμα πως ευθύνη φέρει και η Βουλή, η οποία οφείλει να προβεί στις απαιτούμενες συνταγματικές ρυθμίσεις, ώστε να πάψουν να υπάρχουν 'ιερές αγελάδες', όπως ανέφερε.

Η κυρία Χαραλαμπίδου, επέκρινε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος για επτά τώρα χρόνια, δεν λαμβάνει μέτρα, ένιψε τα χείρας του, όπως είπε, παρά τις αποκαλύψεις οι οποίες γίνονται κατά διαστήματα. Χαρακτήρισε έκθεση ιδεών, την τετρασέλιδη έκθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αφού δεν γίνεται αναφορά στην ουσία των καταγγελιών Νίκου Κληρίδη.

Τέλος κατήγγειλε προσπάθεια επηρεασμού της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, με απόκρυψη της επιστολής του νομικού Νίκου Κληρίδη, από δύο ημικρατικούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς. Έκανε μάλιστα λόγο για μαύρες μέρες για την δημοσιογραφία.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:08

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.