Σφοδρή αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Σφοδρή αντιπαράθεση, με χαρακτηρισμούς, μεταξύ Γενικού Ελεγκτή και Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην εκπομπή του ΡΙΚ "Πρωινό Δρομολόγιο" . Αιτία η άρνηση αποκάλυψης από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην Ειρήνη Λοϊζίδου, πληροφοριοδότη σε υπόθεση κατά την οποία ο ΟΠΑΠ κατέβαλλε δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα, σε συγκεκριμένο πολίτη και ζητούμενο αν η καταβολή ήταν νόμιμη ή όχι.

Στην Πρωϊνό Δρομολόγιο του Τρίτου, έβγαλαν μαχαίρια, Οδυσσέας Μιχαηλίδης και Ειρήνη Λοϊζίδου. 

Η Ειρήνη Λοϊζίδου υπέδειξε ότι τέτοιες συμπεριφορές, όπως του Ελεγκτή, καταρρακώνουν την υγιή βάση ενός κράτους δικαίου. Ο Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ισχυρίστηκε ότι η παρέμβαση της Επιτρόπου στην υπόθεση, εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ. 

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, απευθυνόμενη στον Γενικό Ελεγκτή, υπέδειξε στον Γενικό Ελεγκτή ότι όταν συνομιλούμε μαζί σας, προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, κάλεσε την Ειρήνη Λοϊζίδου, να αναλογιστεί τι κακό προκαλεί στον τόπο, όταν καταλογίζει κακοπιστία σε ένα μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Παρεμβάσεις στην αντιπαράθεση και από κόμματα

Το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι η συνεχιζόμενη δημόσια σύγκρουση προκαλεί ζημιά και πλήττει το κύρος των θεσμών.
Και υποδεικνύει: "Ενόψει της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με την ουσία της αντιπαράθεσης, το ΑΚΕΛ από θέση αρχής πιστεύει ότι η παροχή προστασίας στον κάθε πολίτη, που επιθυμεί να καταγγείλει οτιδήποτε φτάνει στην αντίληψη του, είναι απαραίτητο στοιχείο στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της διαπλοκής, της διαφθοράς και γενικά κακώς εχόντων".


Η Συμμαχία Πολιτών σημειώνει: "Στόχος όλων θα πρέπει να είναι η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς και γι΄ αυτό θα πρέπει και το νομοθετικό πλαίσιο που προσφέρει προστασία στους πληροφοριοδότες να εγκριθεί και άλλα μέτρα να ληφθούν που θα επιβάλλουν τη διαφάνεια αλλά και την δίωξη όσων καταχρώνται της θέσης τους για παράνομες δοσοληψίες και ενέργειες".


Οι Οικολόγοι αναφέρουν: "Καλούμε τους θεσμούς τους κράτους να προχωρήσουν αυτεπάγγελτα στην προστασία όσων δίνουν πληροφορίες για εξιχνίαση εγκλημάτων διαφθοράς και διαπλοκής, αλλά ταυτόχρονα βοηθούν και το κράτος να προβαίνει σε έρευνες κατά της διαφθοράς".

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Καπαρής 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:23

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.