Σεβαστή η κριτική απάντά η Προεδρία στο Δήμαρχο Παραλιμνίου

Η όποια κριτική από όπου και αν ασκείται είναι απολύτως σεβαστή, για αυτό και δεν είναι πρόθεσή μας η αντιπαράθεση, ιδιαίτερα με φίλους και συνεργάτες αναφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας απαντώντας στις δηλώσεις του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλη. Στην γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας επιθυμεί να παρατηρήσει τα ακόλουθα:

Α. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο μόνος κατά το Σύνταγμα που έχει την ευθύνη και το δικαίωμα διορισμού και παύσης των Υπουργών της Κυβέρνησης. Ως εκ τούτου κακώς αποδίδεται η όποια ευθύνη στον Δημοκρατικό Συναγερμό.
Β. Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει την ευθύνη υλοποίησης των προγραμματικών θέσεων του Προέδρου ή λαμβάνει αποφάσεις με βάση το καλώς νοούμενο συμφέρον του συνόλου της επικράτειας της χώρας και όχι των περιοχών από όπου οι υπουργοί κατάγονται.
Γ. Με βάση τις πιο πάνω αρχές, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν αγνόησε αλλά, αντιθέτως, αποδεικνύοντας τον σεβασμό που τρέφει προς τους κατοίκους των δήμων και κοινοτήτων των ελεύθερων περιοχών Αμμοχώστου, εξήγγειλε την εκτέλεση έργων που υπερβαίνουν σε ύψος δαπανών τα €114 εκατομμύρια, χωρίς να υπολογίζεται η προώθηση της εκτέλεσης των δυο μαρίνων Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου ή η διαγραφή χρεών των δήμων ύψους €8,2 εκατομμυρίων.
Δ. Οι απόψεις ή η όποια κριτική από όπου και αν ασκείται είναι απολύτως σεβαστή, για αυτό και δεν είναι πρόθεσή μας η αντιπαράθεση, ιδιαίτερα με φίλους και συνεργάτες.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ανακοίνωσε την παραίτηση του από το ΔΗΣΥ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το ποτήρι ξεχείλισε στην επαρχία Αμ/στου.

Στην επιστολή παραίτησης προς το Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο Δήμαρχος κάνει λόγο για άρνηση του ΔΗΣΥ να τοποθετηθεί σε σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει όσοι κατοικούν στην Ελεύθερη περιοχή Αμ/στου.

«Για εσάς, δεν υπάρχουν ικανοί πολίτες από τους κατοίκους των πιο πάνω Δήμων και Κοινοτήτων που να μπορούν να αναλάβουν αξίωμα Υπουργού, Υφυπουργού, ή Πρόεδρου Ημικρατικού Οργανισμού. Από ιδρύσεως της ΚΔ, για την Πολιτεία αυτός ο τόπος δεν γέννησε ούτε και ένα ικανό άνθρωπο να διοριστεί σε αυτές τις θέσεις», τονίζει ο Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος κάνει λόγο για στήριξη του ΔΗΣΥ στο κατεστημένο «καταδικάζοντας ουσιαστικά την Ελεύθερη περιοχή Αμ/στου σε πλήρη απουσία από τα κέντρα αποφάσεων».

«Η παράταξη μας στηρίζει το κατεστημένο και ευνοεί συγκεκριμένους κύκλους-τζάκια, καταδικάζοντας την Επαρχία Αμμοχώστου από τα κέντρα αποφάσεων», λέει ο κ. Πυρριλής.

Στην επιστολή παραίτησης, ο δήμαρχος απευθύνεται στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ σε έντονο ύφος τονίζοντας ότι δεν θα δεχτούν κηδεμόνες. «Εμείς αποφασίζουμε για τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ο διορισμός του κ. Περδίου στο Υφυπουργείο Τουρισμού κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Θεόδωρου Πυρριλή και όχι μόνο αφού επιθυμούσαν διορισμό προσώπου από την Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.49585727 1958606284253682 7571978436055400448 n

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:36

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Μεσανατολικό: Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.