ΕΔΕΚ: Επικροτεί τις απόψεις Κοτζιά στον φιλελεύθερο

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική, θεωρεί η ΕΔΕΚ τη συνέντευξη Κοτζιά, επισημαίνοντας ότι δίδονται απαντήσεις σε όλους και κυρίως σε όσους εντός Κύπρου επιχειρούν με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους να απαλλάξουν την Τουρκία από τις ευθύνες της για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά.

 Ανακοίνωση της ΕΔΕΚ αναφέρει τα ακόλουθα:

Η ΕΔΕΚ ως ένα σοσιαλιστικό κόμμα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια δημοκρατική λύση με κατοχύρωση της κρατικής και λαϊκής κυριαρχίας

Η συνέντευξη του τέως Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική και δίνει απαντήσεις σε όλους και κυρίως σε όσους εντός Κύπρου επιχειρούν με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους να απαλλάξουν την Τουρκία από τις ευθύνες που είχε στο ναυάγιο της Πενταμερούς Διάσκεψης στο Κρανς Μοντανά.
Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται η ανάγκη μετακίνησης τόσο της διαδικασίας όσο και της βάσης των συζητήσεων προς μια πιο θετική κατεύθυνση. Η μεν διαδικασία πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, η δε βάση η κατά προτεραιότητα συζήτηση της διεθνούς πτυχής, και πιο συγκεκριμένα:
της κατάργησης των Συνθηκών Εγγύησης και Συμμαχίας
της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων
του επαναπατρισμού των εποίκων
της επιστροφής των προσφύγων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, σε συνθήκες ασφάλειας.
Στον 21ο αιώνα και εντός της Ε.Ε. δεν νοείται ένα κανονικό κράτος να στηρίζεται στον γεωγραφικό διαχωρισμό του λαού στη βάση της εθνοτικής προέλευσης και οι κάτοικοί του να ταξινομούνται σε διαφορετικές κατηγορίες με διαφορετικά πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Η ΕΔΕΚ ως ένα σοσιαλιστικό κόμμα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια δημοκρατική λύση με κατοχύρωση της κρατικής και λαϊκής κυριαρχίας.

Πηγη: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:39

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.