Σαφές μήνυμα ΗΠΑ προς Τουρκία για κυπριακή ΑΟΖ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα να μη δημιουργήσει εμπόδια στις γεωτρήσεις που διενεργούνται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, έστειλε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών,
Γουές Μίτσελ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε, δεν θα δουν φιλικά, κανενός είδους παρενόχληση στα νερά της Κύπρου, ειδικά όταν εμπλέκονται αμερικανικά πλοία.
Σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Η Καθημερινή",  ο κύριος Μίτσελ επεσήμανε ότι η άποψη των Τούρκων για την κυπριακή ΑΟΖ αποτελεί μειοψηφία του ενός, εναντίον όλου του υπόλοιπου κόσμου. Και ο υπόλοιπος κόσμος, πρόσθεσε, έχει μια καθαρή ευθεία άποψη για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο, που ορίζει ότι η Λευκωσία μπορεί να εκμεταλλευθεί τους πόρους της, με τρόπο που να είναι δίκαιος, με τη συμμετοχή όλων.
Σύμφωνα με τον κύριο Μίτσελ Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Κύπρο ως ένα δυτικό κράτος σε μια στρατηγικά ευαίσθητη περιοχή που απαιτεί δέσμευση από τη Δύση, διπλωματικά, οικονομικά και στρατηγικά.
Τόνισε, ακόμη, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ ως φυσικούς συμμάχους στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Για το Κυπριακό, ο κύριος Μίτσελ διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες στην προσπάθεια για λύση στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να καθυστερεί η συνεργασία με την Κύπρο, έως ότου καρποφορήσουν οι άλλες προσπάθειες, όπως αναφέρει, στο νησί.

Σύνταξη: Γεωργία Ψαριά
Πηγή: Καθημερινή

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:49

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Οι ΗΠΑ άσκησαν το βέτο που διαθέτουν κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.