Περαιτέρω ώθηση στις σχέσεις Κύπρου - Ουγγαρίας

Την πεποίθηση ότι η έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου Πρεσβείας της Ουγγαρίας στη Λευκωσία θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη δυναμική των διμερών σχέσεων Κύπρου - Ουγγαρίας, "την οποία είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε, ώστε η συνεργασία μας να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και θεμάτων", εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Γραφείου της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στη Λευκωσία τα οποία έγιναν από τον ίδιο και τον Ούγγρο ομόλογό του Péter Szijjártó.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως "αυτή η μέρα αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών μας, καθώς επαναβεβαιώνει με τον πιο έμπρακτο και απτό τρόπο τη δέσμευση των δύο μας χωρών να ενισχύσουν και να εμβαθύνουν περαιτέρω τις σχέσεις τους" και χαιρέτισε εκ μέρους της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης να εγκαθιδρύσει διπλωματική παρουσία στη Λευκωσία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως η Κύπρος και η Ουγγαρία έχουν αναπτύξει τις διμερείς σχέσεις τους σε πολύ υψηλό επίπεδο με την πάροδο των ετών, όπως αρμόζει σε δύο μέλη της ίδιας οικογένειας, εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία και οι δύο χώρες ανήκουν. Οι καλές σχέσεις και η στενή συνεργασία που έχουμε, βασίζονται στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και τις κοινές αξίες και αρχές που ενώνουν τους λαούς μας, ανέφερε.

"Είμαι πεπεισμένος ότι η έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου Πρεσβείας της Ουγγαρίας στη Λευκωσία θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη δυναμική των διμερών μας σχέσεων, την οποία είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε, ώστε η συνεργασία μας να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και θεμάτων. Η εγκαθίδρυση και συνεχής παρουσία της κυπριακής Πρεσβείας στη Βουδαπέστη από το 1992 αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της δέσμευσης μας αυτής", επεσήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Αναφέρθηκε εξάλλου στους χιλιάδες άνδρες και γυναίκες που έχουν υπηρετήσει στο ουγγρικό απόσπασμα της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο δια μέσου των ετών, σημειώνοντας ότι αποτέλεσαν τους πρώτους πρεσβευτές της Ουγγαρίας στο νησί. "Για την σημαντική υπηρεσία που έχουν προσφέρει, και που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να προσφέρουν, σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό και την ειρήνη γενικότερα, είμαστε ευγνώμονες στον κάθε ένα από αυτούς και ασφαλώς στην ουγγρική κυβέρνηση", υπογράμμισε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε στην Επιτετραμμένη της Ουγγαρίας και στο Γραφείο Πρεσβείας μια επιτυχημένη αποστολή, διαβεβαιώνοντας ότι "μπορείτε να βασιστείτε στην πλήρη υποστήριξή μας στο έργο τους".

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:50

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.