Νίκος Αναστασιάδης: Ασύλληπτος ο άθλος της εθνικής του 2004

Μηνύματα για το ‘ευ αγωνίζεσθαι’ έστειλε εκδήλωση  η οποία πραγματοποιήθηκε χθες βραδυ στο Προεδρικό Μέγαρο, , κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύθηκαν μέλη της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας και πρωταθλητές Ευρώπης το 2004.

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην Κύπρο για να λάβουν μέρος σε αγώνα απέναντι σε επίλεκτους Κύπριους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές στο πλαίσιο του προγράμματος του Πρεσβευτή Fair Play του ΚΟΑ και της ΚΟΕ Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και απευθυνόμενος στους Έλληνες ποδοσφαιριστές ανέφερε ότι «διακρινόμενοι από το πάθος και τη δύναμη της ψυχής που χαρακτηρίζει τον κάθε Έλληνα, εσείς οι διεθνείς του εθνικού συγκροτήματος της Ελλάδας γράψατε τη δική σας σελίδα στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία πετυχαίνοντας ένα ασύλληπτο για πολλούς, αλλά όχι για εσάς, μέχρι εκείνη τη στιγμή άθλο ο οποίος ακόμη μνημονεύεται και θα μνημονεύεται για πολλές δεκαετίες».

Αυτό όμως, πρόσθεσε, «για το οποίο ξεχωρίσατε και εντυπωσιάσατε πρόσθετα με τις δυνατότητες από την αγωνιστική συμπεριφορά που επιδείξατε ήταν το γεγονός ότι ο κάθε ένας σας υπέταξε τις ατομικές του ικανότητες στο εθνόσημο της Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι για την επίτευξη του στόχου σε ένα ομαδικό άθλημα όπως το ποδόσφαιρο δεν είναι αρκετό το ταλέντο μερικών σπουδαίων μονάδων, αλλά η συλλογική προσπάθεια και ο αλτρουισμός προς όφελος του κοινού στόχου».

«Και είναι ακριβώς γι αυτό το ομαδικό πνεύμα στο οποίο αφενός οφείλεται η επιτυχία τόσο η δική σας όσο και του προπονητή σας και αυτό είναι η εκτίμηση αλλά και ο θαυμασμός που κερδίσατε από τους υποστηρικτές και τους αντιπάλους σας», τόνισε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνέχισε λέγοντας ότι είναι το ίδιο αυτό ομαδικό πνεύμα που συνεχίζει να ενώνει αυτή την ομάδα και εκτός του γηπέδου και αναφέρθηκε στην κοινωνική τους δράση.

«Ιδιαίτερα στις μέρες μας που το άθλημα του ποδοσφαίρου έχει αναπτύξει μια τεράστια δυναμική με τους ποδοσφαιριστές να αποτελούν συχνά πρότυπα για τους νέους ανθρώπους, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες πραγματικά αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο για την ανάδειξη της σημασίας της άθλησης, της αριστείας, της ευγενούς άμιλλας και του φίλαθλου πνεύματος», είπε.

Η μεγαλύτερη χαρά ήταν ότι σηκώσαμε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης
------

Καραγκούνης, Νικοπολίδης, Κατσουράνης, Μπασινάς, Παπαδόπουλος, Καφές και Γκούμας μοιράστηκαν μαζί με όσους παρευρέθηκαν τις μνήμες τους από τους αγώνες που έφεραν την Ελλάδα, όπως είπαν, στην κορυφή της Ευρώπης.

«Έβλεπα στα πρόσωπα των συμπαικτών μου μια ηρεμία. Ξέραμε τι είχαμε κατακτήσει», είπε ο Αντώνης Νικοπολίδης ερωτηθείς σχετικά με τον τελικό. Σε ερώτηση τι τους είπε ο Ότο Ρεχάγκελ ανέφερε ότι «ο προπονητής προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία. Ήταν η πιο σύντομη ομιλία αν θυμάμαι καλά. Ο ένας ήξερε τον άλλο. Ξέραμε τους αντιπάλους μας». Μας είπε, πρόσθεσε, ότι «μέχρι εδώ που φτάσαμε πετύχαμε πάρα πολλά, αλλά πρέπει να δώσουμε κάτι παραπάνω αν θέλουμε να μείνουμε στην ιστορία όχι του ελληνικού, αλλά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου».

Σε ερώτηση τι σκεφτόταν την ώρα που κρατούσε το τρόπαιο ο Άγγελος Μπασινάς είπε ότι «το μόνο που σκέφτεσαι είναι την χαρά που δίνεις και την χαρά που έχουμε όλοι εμείς σαν ομάδα επειδή έχουμε περάσει πάρα πολλά». Η μεγαλύτερη χαρά, τόνισε ήταν «ότι σηκώσαμε ψηλά την σημαία της Ελλάδας στην κορυφή της Ευρώπης».

«Όλοι άφησαν τους εγωισμούς τους για την ομάδα», θυμήθηκε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ο οποίος στον αγώνα με την Ρωσία έπαιξε στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με την Εθνική. Το επίτευγμα του προπονητή ήταν που μας το πέρασε αυτό όλης της ομάδας, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Γκούμας ανέφερε για τον αγώνα με τη Γαλλία ότι ο κ. Ρεχάγκελ τους ανέβασε πριν να μπουν στο γήπεδο τόσο πολύ «που θεωρούσαμε ότι ήμασταν καλύτεροι από τον οποιοδήποτε Γάλλο ποδοσφαιριστή και αυτό φάνηκε και στο γήπεδο».

Το πόσο δύσκολο ήταν το παιχνίδι με την Τσεχία θυμήθηκε από την πλευρά του ο Παντελής Καφέ. «Η νίκη με τον τρόπο που ήρθε μας έδωσε φτερά μας έκανε τότε πραγματικά να πιστέψουμε ότι το ταξίδι αυτό μπορεί να τελειώσει με χρυσά γράμματα και εν τέλει τα καταφέραμε», είπε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης στο χαιρετισμό του και αναφερόμενος στην μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας το 2004 είπε ότι εξακολουθούμε να απολαμβάνουμε εκείνη την επιτυχία όχι μόνο ως ιστορικό επίτευγμα αλλά και ως υγιές πρότυπο προς όφελος των νέων μας σήμερα. Με το παράδειγμά τους αλλά και με τη διαρκή αξιοποίηση της επιτυχίας τους οι θρύλοι του 2004 στέλνουν τα μηνύματα της καθαρής και δυνατής προσπάθειας του fair play και του ευ αγωνίζεσθε.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΚΟΠ Χάρης Λοϊζίδης ανέφερε από την πλευρά του, ότι η παρουσία των μελών της θρυλικής εθνικής ομάδας του 2004 αυτές τις μέρες στην Κύπρο «ξυπνά σε όλους μας τις αναμνήσεις εκείνου του καλοκαιριού του 2004 και θυμίζει ότι με σκληρή δουλειά πίστη και προσήλωση στον στόχο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στην ζωή μας γενικότερα».

Ο Πρεσβευτής του Fair Play του ΚΟΑ και της ΚΟΕ για το 2018 και εμπνευστής της εκδήλωσης Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης ευχαρίστησε εκ μέρους του ΔΣ του «Γκολ στη ζωή» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνεχή στήριξη. Εξέφρασε ακόμη την συγκίνησή του γιατί η χρονιά του ως Πρεσβευτής Fair Play θα κλείσει με ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία διοργανώθηκε από τον ΚΟΑ και τον ΟΠΑΠ, παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μηνύματα υπέρ της διαφορετικότητας, κατά του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού, από τη μουσικό λύκειο της Πάφου και προβλήθηκε βίντεο με τις σημαντικές στιγμές των αγώνων που οδήγησαν στην νίκη της Εθνικής Ελλάδας το 2004.

Τιμήθηκαν επίσης όλοι οι Πρεσβευτές Fair Play από το 1996 έως και σήμερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:06

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.