O Υπουργός Άμυνας στην Κρήτη για τη "Μέδουσα 6"

O Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης αναχωρεί σήμερα για την Κρήτη, με πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνου Καμμένου.

Στην Κρήτη μεταβαίνει προκειμένου να παρακολουθήσει μαζί με τους ομόλογούς του της Ελλάδας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, την Τελική Φάση της Αεροναυτικής Άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ-7», η οποία πραγματοποιείται στο θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κρήτης.
Τον Υπουργό θα συνοδεύει ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού και ο Διευθυντής του Επιτελείου του.
Στην άσκηση συμμετέχουν αεροναυτικά μέσα από Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο. Η  Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης «Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών και Αξιωματικούς Επιτελείς για το συντονισμό της άσκησης σε διάφορες επιτελικές θέσεις.
Τον περασμένο Ιούνιο, στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 6» η οποία πραγματοποιήθηκε στα ανοικτά της Αλεξάνδρειας, η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά με πλωτά μέσα σε ξένη χώρα, με το Πλοίο «Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» και Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών.
Με το πέρας της άσκησης θα πραγματοποιηθεί το 4οΔιακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Στο Συμβούλιο θα συζητηθούν και θα συντονιστούν κοινές δράσεις και θέματα κοινού ενδιαφέροντος από τους Υπουργούς Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου, στην παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΕΦ και Επιτελών των δύο χωρών.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:13

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.