ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ στο ΡΙΚ για την πρόταση του ΠτΔ

Η θέση του Προέδρου Αναστασιάδη για θετική ψήφο των Τουρκοκυπρίων μόνο στα ζητήματα που άπτονται των ζωτικών τους συμφερόντων, συνιστά εκτροπή στο θέμα της πολιτικής ισότητας και της αποτελεσματικής συμμετοχής, τόνισε ο Τουμάζος Τσελεπής, επικεφαλής της ομάδας Κυπριακού του ΑΚΕΛ.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, είπε ότι πρόκειται για απόκλιση από υφιστάμενες συγκλίσεις.
Ο κύριος Τσελεπής, χαρακτήρισε ατυχές το παράδειγμα που έδωσε ο Πρόεδρος για τον αγωγό Eastmed, και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να θεωρεί ότι δεν επηρεάζει τα ζωτικά συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.
Έκανε λόγο για δαιμονοποιήσεις και κινδυνολογία προσθέτοντας πως με τέτοιες τοποθετήσεις, ο Πρόεδρος όχι μόνο δεν πείθει το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να αναλάβει πρωτοβουλία για επανέναρξη των συνομιλιών, αλλά αντιθέτως τον αποτρέπει.

ΔΗΚΟ

Το ΔΗΚΟ συμφωνεί με τον προβληματισμό του Προέδρου αναφορικά με τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα των προτάσεων που μέχρις στιγμής συζητούντο, αλλά διαφωνεί με τη θεραπεία που προτείνει, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.
Μιλώντας στο Πρωινό δρομολόγιο, διερωτήθηκε πως επιλύονται τα προβλήματα δυσλειτουργικότητας και πως αντιμετωπίζεται η αξίωση της Τουρκικής πλευράς για βέτο σε όλες τις αποφάσεις, με την πρόταση του Προέδρου για αποκέντρωση εξουσιών.
Ο κύριος Παπαδόπουλος κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει και να επεξηγήσει τί ακριβώς εννοεί με την πρόταση του.
Εξέφρασε επίσης ανησυχία μήπως δοθεί η ευκαιρία στην τουρκική πλευρά να προωθήσει την πάγια επιδίωξη της για συνομοσπονδία και λύση δύο κρατών.

Σύνταξη: Κατερίνα Μηλιώτη

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:41

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.