Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %08 %219 %2018 %06:%Νοε

Συνάντηση Ν. Χριστοδουλίδη με Τζ. Μπόλντον

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Oι διμερείς σχέσεις, τα ενεργειακά, οι τριμερείς συνεργασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Κυπριακό και η παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζων Μπόλντον.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης, είπε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε η πολυθεματικότητα της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι σημαντικό, τόνισε, το γεγονός ότι αναγνωρίζεται πως η Κύπρος επιθυμεί επίλυση του Κυπριακού και πως την ίδια ώρα να προσφέρει λύση στις προκλήσεις της περιοχής.
Νωρίτερα, σε συνάντηση του κυρίου Χριστοδουλίδη με την ηγεσία του μεγαλύτερου αμερικανο-εβραϊκού λόμπι, έγινε αποδεκτή πρόσκληση προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη να παραστεί και να είναι ο κύριος ομιλητής στο Παγκόσμιο Συνέδριο του λόμπι, τον Μάρτιο στην Ουάσιγκτον.

Ο ΥΠΕΞ συνεχίζει τις επαφές του

Ο κύριος Χριστοδουλίδης θα έχει σήμερα συνάντηση στη Νέα Υόρκη με την μόνιμη Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι.
Το βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο που παραθέτει ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε διάφορες προσωπικότητες.
Οι δύο Υπουργοί είχαν συναντηθεί και την περασμένη Τρίτη στην Ουάσιγκτον και συζήτησαν το Κυπριακό, καθώς και διμερή και περιφερειακά θέματα.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαΐδου
Πηγή: Αποστόλης Ζουπανιώτης

Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %08 %264 %2018 %07:%Νοε