Τριμερής συνάντηση ΥΠΕΞ Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας το Δεκέμβριο στην Κύπρο

Τριμερής συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας, σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο στην Κύπρο. Στόχος θα είναι η προετοιμασία της τριμερούς των αρχηγών των τριών κρατών που θα φιλοξενήσει στις αρχές του 2019 η Ιορδανία.

Η τριμερής των υπουργών συμφωνήθηκε σε συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδου και του βασιλά της Ιορδανίας, Αμπτάλλα, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης για τη Διαδικασία της Άκαμπα στη Χάγη της Ολλανδίας, που έχει ως αντικείμενο το συντονισμό για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ του κυρίου Χριστοδουλίδη και του βασιλιά Αμπτάλλα, ήταν τα θέματα της ασφάλειας, της ενέργειας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ιορδανίας, θέματα που θα προετοιμάσουν οι Υπουργοί Εξωτερικών για την τριμερή των αρχηγών των τριών κρατών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο βασιλιάς Αμπτάλλα πρότεινε να προσκληθεί στην τριμερή στην Ιορδανία και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο. Ο Ιορδανός βασιλιάς θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τον κύριο Πομπέο με τον οποίο, επίσης, θα συναντηθεί αύριο στην Ουάσιγκτον ο Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας πρότεινε, επίσης, τη διεξαγωγή πολυμερούς συνάντησης με τη συμμετοχή όλων των χωρών που συμμετέχουν στο σχήμα των τριμερών συνεργασιών.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε και με τον Ολλανδό ομόλογό του, Στεφ Μπλοκ, με τον οποίο συζητήσαν το Κυπριακό, τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας και Ευρωπαϊκά θέματα.

Πηγή: ΡΙΚ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:45

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.