Οζερσάι: Προκαλεί και πάλι για τις γεωτρήσεις

Το σημαντικό βήμα θα γίνει όταν ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις στα κατεχόμενα, δήλωσε ο λεγόμενος "υπουργός εξωτερικών" του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, χαρακτηρίζοντας αλλαγή παιγνιδιού στην Ανατολική Μεσόγειο, τη γεώτρηση που ξεκίνησε ο "Πορθητής".

Ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά διαμαρτυρόταν στο παρελθόν για ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι το ψευδοκράτος επιφυλασσόταν για τα δικαιώματά του, όπως υποστήριξε. Όταν οι Ελληνοκύπριοι, είπε, έκαναν συμφωνίες με γειτονικές χώρες για την ΑΟΖ, εμείς διαμαρτυρόμασταν, όπως και για τις αδειοδοτήσεις και για τις σεισμικές έρευνες. Υποστήριξε μάλιστα ότι μέχρι σήμερα η ντε φάκτο κατάσταση, όπως τη χαρακτήρισε, ήταν πάντοτε εναντίον των Τουρκοκυπρίων. Σύμφωνα με τον Οζερσάι, τώρα με αυτή την εξέλιξη και την αγορά του γεωτρύπανου από την Τουρκία και με το δεύτερο γεωτρύπανο που θα προστεθεί σύντομα, οι Τουρκοκύπριοι είναι πλέον σε θέση να διαφυλάξουν τα δικαιώματά τους.

Ο λεγόμενος "υπουργός εξωτερικών" είπε επιπλέον ότι η τουρκική εταιρεία πετρελαίου, στο πλαίσιο της παράνομης αδειοδότησης που έλαβε από το ψευδοκράτος, θα ξεκινήσει πλέον γεωτρήσεις στο όνομα της ούτω καλούμενης "Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου" και εντός των θαλάσσιων περιοχών αρμοδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι προειδοποίησε προκλητικά ότι από εδώ και στο εξής δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να σταματήσει τις έρευνες της Τουρκίας στη θάλασσα, με τη δικαιολογία ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό. Προέβαλε μάλιστα τον ισχυρισμό ότι στο παρελθόν παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του ψευδοκράτους. Επανέλαβε και παλαιότερη πρόταση για κοινές γεωτρήσεις γύρω από το νησί. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, είπε, να διαβουλευτούμε και να κάνουμε μαζί αυτές τις έρευνες και οι δύο μας να μοιραστούμε από κοινού το κόστος και τις φυσικές πηγές πλούτου.


Πηγή: Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:49

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.